donderdag 8 november 2012

Theedozen

Deze theedozen maakte ik een hele tijd geleden al. Toch blijven ze leuk! Het zijn simpele houten theedozen van de Xenos, beplakt met een theezakjes. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst lege theezakjes sparen.

Voor een collega, eveneens een groot thee fanaat, maakte ik dit kleine theedoosje. Niet beplakt met theezakjes, maar beplakt met Decopatch papier. Op deze manier maakte ik ook een zesvaks theedoos voor mijn tante haar verjaardag. Van haar kreeg ik ooit al eens allemaal oude theezakjes, waar ik ook twee theedozen mee heb beplakt. Maar daar kan ik helaas geen foto's van terugvinden. Deze theedozen zijn een leuk, origineel cadeautje voor een echte theeleut! Ze zijn eenvoudig zelf te maken. Zoals ik al eerder noemde, je kunt deze eenvoudige, saaie theedozen kopen bij de Xenos. Een leuk papiertje of een hoop theezakjes en knutselen maar! Ik haal wel altijd het slotje aan de voorkant en de scharniertjes aan de achterkant eraf, wel even goed bewaren natuurlijk. 

De drievaks theedozen, beplakt met theezakjes, beplak ik altijd helemaal en later snijd ik het op de goede plek weer open. Zo krijg je een leuk doorlopend effect. Kijk maar eens goed naar de foto's. 
De kleine variant, tweevaks, heb ik beplakt met Decopatch papier. De onderkant en het deksel afzonderlijk van elkaar. Dit maakt voor het printje namelijk toch niet uit. Binnenkant van het deksel en het randje eveneens beplakt. Zie de foto's hierboven. 

Bij de dozen beplakt met theezakjes heb ik behangerslijm gebruikt. Bij het werken met Decopatch papier heb ik speciale Decopatch lijm gebruikt. Dit papier is namelijk veel dunner dan het papier van de theezakjes. Wanneer de lijm goed droog is en het doosje weer in elkaar zit, even inspuiten met blanke lak. Het liefst twee keer. Nu is het doosje klaar voor gebruik en zelfs af te namen met een vochtig doekje. 

Vragen? Stel ze gerust! 


18 opmerkingen:

 1. Leuk!!!!
  Zo wordt een kopje thee nog gezelliger :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke theedozen!! Goed idee zeg en origineler vind je ze niet! Bedankt voor het delen en de uitleg natuurlijk:-)) Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan!!! :) Dat is juist wat ik zo leuk vind aan al die blogs, de overvloed aan inspiratie en ideeën! En anderen inspireren natuurlijk!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee zeg. Normaal gooi ik ze altijd bij het oud papier, maar nu toch maar eens bewaren.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een bakje staan waar ik ze allemaal in bewaar. De ene doos heb ik alleen met bosvruchten gedaan, de andere met fruit.. Een vriendin van mij heeft laatst één gemaakt, met hulp van mij ;), met allerlei! Stond ook erg leuk!

   Verwijderen
 4. Ik vind het een geweldig idee! Die zet ik even op mijn knutsel-pinterestbord. Dank je wel voor het idee en de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Angélique! Zal eens kijken of ik het kan vinden, heb sinds kort ook Pinterest...

   Verwijderen
 5. wowww dit heb je enrom leuk bedacht zeg.....ziet er gelijk eens stuk gezelliger uit dan zo'n doosje
  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuk idee!!!
  En een leuk origineel kadootje:-)
  Thanks voor de tip:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ze zien er leuk uit!!!
  en ik deed vroeger ook veel met theezakjes..
  origami voornamelijk..
  en beplakte er dienblaadjes mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zie je maar dat alles ooit weer terug komt, haha! ;) Zegt mijn moeder dan.

   Verwijderen
 8. Ik drink bijna geen thee maar met zo'n doos zou ik dat toch sneller doen haha! Erg leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, die zijn echt leuk. Vooral die met de theezakjes erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke dozen heb je ervan gemaakt. Ik snapte al effe niet wat je bedoelde met opensnijden met die theezakjes doos, maar opeens kwam het binnen. Je plakt de doos in feite helemaal dicht en dan snij je de opening weer open ;). Ziet er echt super uit! En die behanglijm daar plak je dan mee en bestrijk je ook de buitenkant mee of plak je daar alleen mee en dan nog eens vernis erover? Ah ja ik lees het al. Laatste versie ;).
  Thanks for sharing! Gaan we bewaren die tip, heb al wat theezakjes gespaard, uhm lege dan ;). Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen