woensdag 2 januari 2013

Goed begin

Ik begin het nieuwe jaar goed. Gisteravond kladderde ik zo maar even wat 'voornemens' op papier. Eigenlijk houd ik niet zo van goede voornemens, maar er zijn toch wel een paar dingen die ik in 2013 graag wil doen of wil afmaken. Zoals bijvoorbeeld het halen van mijn diploma. Eindelijk eens naar de kerstmarkt met mijn beste vriendinnetje, afgelopen kerst is het namelijk weer mislukt. Ik wil graag een stedentrip maken, dat wordt dus nog even goed bedenken waar heen en met wie. Ik wil creatief bezig blijven. Ik ben namelijk heel blij dat ik een aantal oude hobby's weer opgepakt heb en er nieuwe bij heb gekregen. Waaronder stempels maken, haken, bloggen en postcrossing.


Ik heb mijn 'voornemens' voor 2013 in een mindmap bij elkaar gezet. Het heeft de grote van een A4 en ik geloof dat ik het straks nog even lamineer en ergens (zichtbaar) in huis op hang. Het diploma is al ingelijst, leuk detail hè! 

Ik heb trouwens net vanmorgen een begin gemaakt met de hoes voor de poef. Een tijdje terug kocht ik op marktplaats (voor € 7,50) een stoffen poef in de kleur rood. Dankzij vriendlief vond ik hem. Ik noemde namelijk dat ik het wel leuk vond om eens een hoes voor een poef te haken, maar ik had geen poef. Kijk even op marktplaats, was zijn tip. Zo gezegd, zo gedaan en dit is de poef! Hij is 45 x 45 x 45 cm, aardig groot dus nog! 


Het dienblad kwam ik een week of twee later tegen bij de Xenos en was 35 x 35 cm. Die paste er dus goed bovenop en zo kan ik de poef ook als bijzettafeltje gebruiken. Zo heeft de poef een heel aantal weken in huis gestaan en ik zal eerlijk zijn: zo staat hij er nog. Al die tijd flink nagedacht over de kleuren voor de hoes, het patroon en het garen. Het garen moet wel duurzaam zijn, liever niet verkleuren en tegen een stootje kunnen.


Uiteindelijk is het dit geworden! Garen in de kleuren zwart, grijs, licht grijs en rood. Scheepjes Softfun, te haken met haaknaald 3,5 - 4. Ik haakte van dit zelfde garen afgelopen zomer een sjaal. Het haakte fijn en is een beetje zacht. Over het patroon heb ik eveneens lang lopen dubben, maar ook daar ben ik uit. Ik begin met een granny vierkant. Deze komt bovenop de poef. Vanuit het vierkant ga ik verder met de zijkanten, die krijgen granny strepen. Na veel zoeken kwam hier hetzelfde idee tegen. Zo moet het dus ongeveer gaan worden. Ik kan (eindelijk) aan de slag en houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Nu denken jullie natuurlijk, die heeft het maar druk met haar projectjes. In mijn vorige bericht had ik het namelijk over twee projectjes. Ik kan jullie vertellen, project 2 is af en project 1 bijna. Ik kan er alleen nog niets over vertellen of laten zien, want het zijn beide cadeautjes. Project 1 is voor mijn PIF en project 2 is een cadeautje voor mijn zusje. 

Verder genieten wij vandaag samen van vriendlief zijn laatste dag vakantie. Dan zit zijn anderhalve week er alweer op en heb ik nog een half weekje te gaan. Gisteren hebben we genoten van een gezellige Nieuwjaarsdag. Mijn ouders, broertje, zusje en schoonouders kwamen op de koffie. Alles in één keer gehad, dat is ook wel eens lekker! 11 opmerkingen:

 1. Goed idee om je voornemens op te hangen...ik ben benieuwd naar al je projectjes voor dit jaar.

  groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zo die goede voornemens!!!!

  Succes met de projectjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog de beste wensen en handig zo'n mindmap !! Leuk project een poef omhaken...ben benieuwd hoor!! Geniet nog van je paar vrije dagen! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een gelukkig nieuwjaar!
  Leuke goedevoornemens-mindmap! Veel plezier met het haken van je poefhoes! Super idee!

  Groetjes Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik het zo bekijk zijn jouw jaardoelen niet onhaalbaar; go for it! Op de eerste plaats natuurlijk je diploma, direct gevolgd door het blijven bloggen :p haha! Nee hoor, er staan nog veel belangrijkere dingen op je lijstje ;-)
  Met je poef gaat het wel goed komen, zo te zien, heel veel haakplezier en succes met de mindmap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi gemaakt dat blaadje met je voornemens! Ontzettend kleurrijk! Prachtig!
  Ik ben heel erg benieuwd hoe je poef wordt!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtige poef met dienblad zeg...dat gaat vast helemaal geweldig worden als jij hem omhaakt hebt ♥♥
  en ik vind je voornemens erg leuk gedaan zeg
  een tof 2013 en dat alles maar mag gaan zoals jij wilt

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet van de laatste vakantiedag samen! Lijkt me wel leuk zo'n poef maken. Ben benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes met je voornemens! Ik zal de mijne ook maar eens opschrijven, alhoewel? Het wordt dan meer een afmaaklijstje. Ook goed, toch? Groetjes, Angélique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat gaat vast heel mooi worden, ik vind de kleuren heel tof. Ik vind de poef nu ook al leuk eigenlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Vera,

  Via foto's op de blog van echtstudio kwam ik op jouw blog terecht en heb ik hier even zitten bladeren.
  Hier las ik jouw voornemens voor 2013.
  Je voornemens om naar een kerstmarkt en je voornemen om een stedentrip te doen vielen mij op.
  Mijn man en ik combineren deze 2 al sinds een paar jaar.
  Ieder jaar zoek ik een andere stad uit om te bezoeken rond de kerstperiode.
  Hier verblijven we dan 1 of 2 nachten. Op zaterdag bezoeken we dan de kerstmarkt(en) en op zondag bezoeken we dan de highlights van de stad waar we zijn.
  Zo zijn we geweest in Düsseldorf, Keulen, Brussel, London, Valkenburg, Dordrecht.
  Vorig jaar zouden we naar Kopenhagen zijn gegaan. Dit ging vanwege het slechte weer helaas niet door omdat de vlucht geannuleerd was door de vliegtuigmaatschappij.
  Waarschijnlijk gaan wij dit jaar met vrienden naar Strassburg.
  Heel veel plezier met het behalen van je voornemens.
  Groet,
  José

  BeantwoordenVerwijderen