donderdag 13 maart 2014

Nieuwe lens

Ik heb hem dan eindelijk. Hij stond al een tijdje op mijn lijstje. Een zoomlens voor mijn camera. Dan kon ik eindelijk eens al die mooie vogeltjes in de tuin goed op de foto zetten. Ik had er al eens eerder naar gekeken, maar vond de lens nog aardig aan de prijs om mijzelf dat zomaar even cadeau te doen.

Tot ik vorige week zag dat hij ineens enorm in prijs gezakt was. Ik had nog verjaardagsgeld en heb daar zelf een beetje bijgelegd. Ik sprong een gaat in de lucht toen de (knappe!) pakketbezorger mijn pakketje kwam brengen! Wat een fijne lens, echt zo ideaal! De pindanetjes in de voortuin krijgen regelmatig bezoek van koolmezen, pimpelmezen en mussen. Op de foto is een koolmees te zien, die heerlijk aan het smullen is!

De camera met nieuwe lens wordt niet alleen door mij gebruikt. Vriendlief vindt het ook helemaal te gek! Hij zette onderstaande mussen in de achtertuin op de foto.Afgelopen zaterdag heeft hij de camera zelfs mee gehad naar het voetbalveld om foto's te maken van zijn team. Hij is zelf geblesseerd en kon niet mee doen, dus nu had hij in elk geval wat te doen. Met de camera op sportstand en de nieuwe lens heeft hij een heel aantal mooie foto's gemaakt.

Nooit gedacht dat vriendlief foto's maken zo leuk zou gaan vinden. Samen gaan we vast nog veel plezier hebben van deze aankoop! 

16 opmerkingen:

 1. En je hebt dan niet eens even de bezorger vastgelegd met je nieuwe lens tsssss. Maarre... gaaf je foto's !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch voor jou Vera ...
  Ik geniet van de vastgelegde vogeltjes ...
  Geniet nog van het zonnetje, lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn! Jullie hebben er al mooie plaatjes mee gemaakt zo te zien. Daar kun je zo blij van worden he!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Heel veel plezier ermee! De foto's van het koolmeesje zijn echt haarscherp!
  Wat is het bereik van je lens?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat door het raam heen! ;) Ik heb een EF-S55-250mm.. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe het precies zit met bereik enz. Wat dat ben ik echt een amateur. Ooit wil ik nog eens een cursus o.i.d. volgen...

   Verwijderen
  2. :-))) Ik was benieuwd tot hoeveel mm je lens ging; 250 mm dus!
   Een mooie veelzijdige lens!
   Ik was benieuwd of je misschien zo'n enorme toeter (meestel wit bij Canon) had gekocht tot 300 of 400 mm. Dat zijn behoorlijk specialistische lenzen. Van die kwijl-kwijl lenzen, maar absurd duur en niet 'even' mee te nemen. :-))) Als ik ooit de loterij win... dan koop ik er eentje en dan regel ik meteen zo'n knappe jongen erbij die mijn spullen draagt whahahaaaa!

   Verwijderen
 5. Ik kan mij de blijdschap over een nieuwe lens goed voorstellen. Een zoomlens staat hier ook nog op mijn "diezouikwelwillen"-lijstje! Ik kijk uit naar je nieuwe kiekjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oohh super,daar zul je zeker veel plezier van hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, echt mooie foto's! Nu moet vriendlief eigenlijk ook een deel van zijn verjaardagsgeld afstaan, haha. Veel plezier samen ermee! En mogen wij hier dan meegenieten van de foto's? Ah, toe???? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goede Angélique! Hij is net afgelopen weekend jarig geweest :p Dat meegenieten komt wel goed! We zullen voor mooie foto's zorgen!

   Verwijderen
 8. Wauw wat een leuke foto's!
  Jullie mogen best een keer foto's bij onze wedstrijd komen maken, hoor! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. niks zo leuk als een zoomlens!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's. Vogeltjes fotograferen blijft altijd aandoenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met de lente in aantocht genoeg te fotograferen!! Fijn zo'n lens erbij!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen