woensdag 27 februari 2013

Heel veel stof

Vandaag ben ik met mijn mams mee geweest naar het Stoffenspektakel in Martinaplaza (Groningen). Voor ons is dat ongeveer vijfentwintig minuutjes met de auto. Het Stoffenspektakel is een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Mams was specifiek op zoek naar een aantal stoffen, namelijk stof voor een nieuwe broek en stof voor de stoelzittingen van de eetkamerstoelen. Allebei waren we op zoek naar een mooie katoen voor de voering van onze gehaakte tassen. Daarover later meer, nu eerst een paar foto's.


Er was een kraam die vol lag met bundeltjes knopen, steeds een stuk of tien bij elkaar. Ik had er eigenlijk een foto van moeten maken. Daar zocht ik een paar leuke bundeltjes uit, het was 7 bundeltjes voor € 5.-. Niet duur, aldus mijn mama. Ziet er toch leuk uit zo bij elkaar? 


De rode stofjes zijn voor de voering van mams haar gehaakte tas. De effen grijze en paarse met stipjes voor de voering van mijn tas en het stofje met uiltjes heeft nog geen bestemming. Die vond ik gewoon te leuk om te laten liggen! Ik kocht ook nog stof met een print van een PTT Post zak erop, die staat alleen niet op de foto, daarover vast ook later een keer meer. Er moet toch wat te bloggen over blijven. 

Hier in het noorden liet de zon zich vandaag eindelijk eens zien! Heerlijk! Ik heb er echt van genoten, het voelde zelfs een klein beetje warm aan. Bij pap en mam in de tuin heb ik mijn camera nog even gericht op een paar vroege krokussen en prachtige sneeuwklokjes. Die laatsten zijn toch wel mijn favoriet, wat voorjaarsbloemen betreft. 



Morgen ga ik gezellig mijn zusje een dagje opzoeken in Utrecht. Lekker bij haar eten op haar kamer en even winkelen. Ze heeft een paar leuke winkeltjes ontdekt die ze mij wil laten zien, waaronder een handwerkwinkeltje. 

P.S. Denken jullie aan het Weggevertje op mijn blog? Je kunt tot morgenavond mee doen en vrijdag 1 maart maak ik de winnaar bekend. 


8 opmerkingen:

  1. Oh ja, dat is ook zo, ik heb er nog over gedacht om heen te gaan. 't Is 10 minuten met de trein voor mij. Maar ja, ik heb nog zoveel stof liggen... Ik ga in elk geval vrijdag naar een hobbybeurs in Assen.
    Leuke spullen heb je gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar komen nog mooie creaties van! En morgen nog een paar winkeltjes ... hmmm, veel plezier :-) Ja, die sneeuwklokjes vind ik ook heel erg mooie bloemetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk zulke gezellige uitjes! Leuke stofjes heb je gekocht. Als ik die prijs lees van de knopen, bedenk ik me dat ik dan hier een fortuin heb liggen aan knopen, hihi :-)
    Veel plezier morgen in Utrecht, klinkt ook al zo gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. muts fun in utrech............leuke stad en veel plezier bij je zusje

    leuke dingen gescoord hoor die knoopjes zien er ook gezellig uit
    prachtig die krokussen♥

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oww je hebt leuke spulletjes aan de haak geslagen zeg!
    Ik wens je heel veel plezier in Utrecht toe.. met je zusje.
    Die krokussen, daar word je nog eens vrolijk van ♥
    Lieve groet Hester

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zit nog tedenken om 6 maart naar het stoffenspektakel in Zwolle tegaan. Heb eigenlijk geen mooie stofjes liggen, alleen maar voor jongens,(en die zijn inmiddels 14 en 12) Voor mij is het een halfuurtje rijden dus daar zal het niet aan moeten liggen. En misschien is die knoopjeskraam daar ook wel. Je kunt er nooit teveel hebben.
    Veel plezier in Utrecht.

    Groetjes, Agnes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn voorkeur gaat naar de uiltjes! Benieuwd wat je ervan gaat maken! Hoe leuk dat jullie al bloemetjes hebben. Hier blijft het zo koud! Vanaf volgende week zou het warmer worden Eindelijk! Veel succes met de weggeefactie. Ik vind de kaartjes super, maar ik laat de kans aan een ander aangezien ik nog maar pas iets heel leuks van jou kreeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Owww...heerlijk zo'n stapeltje stofjes, daar gaan mijn handen van jeuken:-)) De knoopjes zijn altijd handig en inderdaad niet duur!! Hier staan ook de 'krokeltjes' (zo noemde mijn zoon ze vroeger en zo noemen we ze nu nog steeds..hihihi) er gezellig bij...voorjaar is echt in zicht volgens mij!! Veel plezier morgen...Utrecht is een leuke stad...daar woon ik dan weer zo'n 20 minuutjes vandaan:-) Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen