zondag 10 februari 2013

Vogeltjes

Vanaf de bank zag ik ineens heel veel vogeltjes in de bomen voor op het veldje zitten. 'Moet je kijken!' zei ik tegen vriendlief. Gauw de camera gepakt en buiten op het stoepje voor de voordeur (in pyjama) een paar prachtige foto's gemaakt. Met de nieuwe camera uiteraard. 

Op de foto's kunnen jullie zien hoe leuk het eruit zag, al die vogeltjes bij elkaar. Wat je niet kunt zien is dat ze ook veel lawaai met elkaar hadden. Ze kwetterden erop los! Ineens werd het stil en vlogen ze als een zwerm door de lucht. Wat je ook heel goed kon horen. 


Terwijl ik op het stoepje stond met mijn camera, vlogen ze weg, kwamen in groepjes terug en vlogen nog een keer weg. Echt een prachtig gezicht! En ondertussen kleurde de lucht iets lager op de achtergrond mooi roze/rood en verdween de zon langzaam achter de huizen aan de overkant van het veldje. Ik kan er altijd net een beetje van  zien. 

7 opmerkingen:

 1. Ja, dat is best bijzonder om te zien (en vooral te horen ;-) ) Ik heb het ook wel eens meegemaakt, heel apart.
  Leuk dat je er foto's van hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wowww dat is inderdaad een mooi gezicht als je dat zo hebt vast weten te leggen op camera

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's vera!!! Het zijn spreeuwen die zoeken in de winter altijd iets meer bescherming van de stad (dorp) Je ziet ze dan in enorme groepen vliegen en zitten ze in de bomen of waren het bladeren. Als je pech hebt dan komen ze heel dichtbij en zorgen ze ook voor veel overlast. Dan ligt de hele straat en auto's onder de vogelpoep.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi op de foto gezet Vera!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's hoor, dus je bent ook al fijn aan het fotograferen. Ik liep vandaag door een bos en hoorde verschillende spechten. Zowel ik als anderen mensen liepen dus constant omhoog te kijken, stel je voor dat je er een ziet! Maar helaas, geen specht kunnen bewonderen....

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier zitten de bomen soms ook vol met spreeuwen. Het is inderdaad een fantastische gezicht. Vooral als ze als een groep ineens wegvliegen.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen