vrijdag 7 december 2012

Kaarten

School gaat niet door, helaas! Een extra dagje vrij dus. Helemaal niet erg en zeker niet met dit winterse weer. Het sneeuwt hier al de hele morgen, weliswaar niet zo hard, maar toch. Waaien doet het wel. De wind is dan ook degene die mij eigenlijk een beetje tegenhoudt om op pad te gaan.

Zo'n extra dagje vrij heeft veel voordelen. Waaronder dat je extra tijd hebt voor de opdrachten van school, alleen heb ik daar niet zoveel zin in. Dus eerst maar even lekker creatief bezig geweest en een leuk project (bijna) afgemaakt.

Ik wilde iets doen met de gehaakte sterren, waar je hier een patroontje van kunt vinden en ik wilde dit jaar ook wel weer zelfgemaakte kerstkaarten versturen. Bij de Action vond ik leuke blokken met patroon karton.  Ik zocht een heel aantal leuke patronen uit en sneed de vellen door midden, precies de maat van een kaart. Ik verstevigde het het patroon karton met een simpel wit kartonnetje.


Van elk patroon heb ik twee kaarten. In totaal heb ik nu 36 kaarten en dus ook 36 sterren gehaakt. Oh nee, 34 sterren en 2 kerstboompjes. Ik had namelijk bij Annemarie dit leuke patroon gevonden en uitgeprobeerd, maar wist niet wat ik verder met deze twee boompjes wilde doen. 


De sterren en de boompjes heb ik met het lijmpistool van mams vastgeplakt op de kaarten. Nu alleen nog op zoek naar een leuke stempel met iets van 'prettige feestdagen' o.i.d. Zo zijn ze eigenlijk nog niet af. 

Ik ben, zoals jullie merken, alweer helemaal in kerst sfeer! Gisteren zelfs al de kerstboom opgezet. Of eigenlijk op laten zetten. Vriendlief was onverwacht vrij en verveelde zich, dus dat was een mooi klusje voor hem. Gistermiddag de lichtjes en de de slingers er al in gehangen en 's avonds verder versierd. Een paar foto's wil ik jullie dan ook niet onthouden. Geniet ervan! Doe ik ook, ik vind het zo sfeervol en gezellig. 

Onze kerstboom Bij deze wens ik jullie allemaal een heel fijn weekend! 

P.S. Houden jullie mijn blog in de gaten? 
Er volgt binnenkort weer een weggevertje! 


9 opmerkingen:

 1. Altijd lekker een extra dagje!! Het is ook niet zo heel fijn om hier door te moeten, ben zelf al blij dat ik weer zonder kleerscheuren binnen ben...nu de rest nog, dan heb ik weer rust:-) Leuke kaarten zijn het geworden zo, heel persoonlijk met een eigengehaakte ster! Fijn week-end!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt de vrije dag goed ingevuld! Wat zijn de kaarten leuk geworden zeg! Omdat wij een echte kerstboom in huis zetten, kopen we die pas volgende week maar ik kijk er erg naar uit om het weer gezellig te maken in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jij hebt al veel kerstkaarten zeg! Ik vind die boompjeskaarten heel schattig. Eenvoud siert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kerstkaarten! Echt een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke kerstkaarten!
  Jullie kerstboom is heel sfeervol, mooi!
  Fijn weekend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zo vrij dagje, ik moest wel Gwn naar school:(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat heeft je vriend mooi gedaan. Leuk dat je meedoet met de photo challenge.

  Lieve groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen