donderdag 18 april 2013

Van een oud vergiet...

... naar een lamp!

Ik tikte via Marktplaats een oud emaille vergiet op de kop, een rode uiteraard, want die kleur past het best hier in huis. Het was even zoeken, maar het was het zeker waard. Het moest een lamp voor in de keuken worden. Het verhuispeertje dat er al hangt sinds wij hier zijn komen wonen, ruim drie jaar geleden, moest maar eens vervangen worden.


Vorig weekend kocht ik de fitting, maakte mijn paps een gat in de bodem en maakte hij ook de fitting in het vergiet. Vanavond is hij langs geweest om hem op te hangen. Het staat echt heel gezellig, zo'n rood vergiet op zijn kop aan het plafond. Ik ben er heel blij mee! 


Op de eerste foto zien jullie mijn tak hangen, voor het keukenraam. Aangezien ik toch lekker aan het rommelen was in de keuken, heb ik de tak ook weer even gezellig gemaakt. Ik haakte twee theekopjes, in het rood uiteraard en hing er een paar leuke houten labels bij. 


Het idee had ik een tijdje geleden al in mijn hoofd, dus maar even tussendoor snel uitgewerkt in mijn notitieboekje. De labels lagen ook al een tijdje te wachten en de theekopjes waren ook min of meer klaar, ze moesten alleen nog in elkaar.


Ik kon het niet laten van de tak alvast een foto te maken en ik vind het dan ook niet echt de mooiste ooit, maar ik was te ongeduldig om te wachten tot morgen! Het patroon van de theekopjes is een gratis patroon en komt van de site van Lion Brand. 


18 opmerkingen:

 1. Leuk leuk, heb zelf ook zo' lamp! Zie mijn blog! Heb deze lamp vorig jaar op een markt in Utrecht gezien.....
  Groeten Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie lamp! en ik <3 je tak, wat ontzettend leuk gedaan! da's ook mooi om cadeau te doen aan een theeliefhebster... bedankt voor de tip!

  grtjs janita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vind ik je lamp super!!! En die tal is ook geweldig!! Is idd een leuk cadeau voor een theedrinker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk!! Die lamp is echt super! En je tak ook!
  groeten Cream@

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ben in luv met je mooie vergiet lamp zeg...dat zou nog wel eens tips voor mensen op kunnen leveren ♥♥♥
  en je tak is ontzettend leuk

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super!!! Mooie tak!
  Fijne dag! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet het er leuk uit! Die lamp en die hanger.
  Groetjes, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk gerecycled. Bij ons in de stad is een restaurant 'Met Liefde' waar ze ook alles gerecycled hebben, en zij hebben ook de 'vergietlampjes'. Ik kijk daar altijd mijn ogen uit.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee! Super originele lamp zo! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oww wauw, hoe fijn is dat die lamp!!! Ga ik zeker onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Coole lamp! Ik heb een lamp van een garde :-) Maar deze vind ik eigenlijk nog mooier! Ennuh, je tak met theekopjes mag er ook zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die lamp is echt leuk, kom er maar op!! Jij bent echt crea! :)

  Groetjes en een fijne week,

  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt geweldig! Die lamp is zo leuk geworden! Net al je tak trouwens. Past er helemaal bij. Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh woww die vergiet lamp is superrrr en je tak ook al. Ik dacht eerst dat het echte kopjes waren ;). Ziet er allemaal heel gezellig uit. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen