zondag 7 april 2013

Lieveheersbeestjes

Ik heb de eerste lieveheersbeestjes al gezien. De eersten zag ik een maand geleden al, toen het al zulk lekker weer was dat je zonder jas naar buiten kon. Onderstaande foto maakte ik bij mijn paps en mams in de tuin, een prachtig plaatje!


Een tijd terug haakte ik een lieveheersbeestje. Het patroontje daarvan kwam ik tegen op het volgende blog: Repeat Crafter Me.  Met regelmaat staan er leuke, nieuwe patroontjes op dit blog. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. 


Ik haakte een nieuw jasje voor om mijn blik met pennen en stiften. Het oude jasje stond mij wat kleuren betreft niet echt meer aan en het was ook iets te wijd. De kleuren rood, grijs en zwart zijn meer mijn ding en passen hier perfect in huis. 


Het patroontje hiervan kwam ik tegen op het blog Handwerkjuffie. Ik heb alleen geen platte onderkant gemaakt, maar ik ben begonnen met 81 lossen. Deze 81 lossen heb ik gesloten tot een ring met een halve vaste. Ik haakte 3 lossen voor het eerste stokje in dezelfde steek. Vervolgens haakte ik 80 stokjes en sloot de toer met een halve vaste op het eerste stokje. Vanaf hier heb ik het patroon van Handwerkjuffie gevolgd.


Vanavond heb ik het tweede blik (links op de foto) af gemaakt. Ik heb dezelfde kleuren gebruikt, maar het geeft toch een heel ander resultaat. Nu nog even een lieveheersbeestje haken en dan is het tweede blik ook echt af! 

16 opmerkingen:

 1. Ziet er leuk uit. Goed idee om je pennen zo te bewaren, hier liggen ze overal en nergens, dus ik weet wat me te doen staat...
  groeten Cream@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief lieveheersbeestje :):) Leuk idee die blikken! Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vrolijk zo, deze blikken!! Zo wil je de hele tijd wel gaan tekenen, als je de stiften uit zoiets leuks mag halen!!

  Liefs Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gaaf zeg! je brengt mij op ideeen!

  liefs
  samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. enorm mooi gehaakt...dit zijn ook mijn kleuren voor in de woonkamer ha ha

  lieveheersbeestjes zien wij het hele jaar door, in de winter overwinteren ze sinds een paar jaar bij ons boven in een hoekje ♥

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kleuren van die eerste foto, wat mooi!
  Leuk blikje zo! Hier staan de pennen in een glas op tafel, misschien toch ook maar eens wat anders voor verzinnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jee, hartstikke leuk geworden, zo! Dat lieveheersbeestje erop staat heel gezellig. Mooi hoor! Groetjes, stephanie (handwerkjuffie.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk ! En weet je.... ik zie de laatste tijd ook overal lieveheersbeestjes en nog sterker, ze vliegen vandaag weg... naar wie denk je haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd!!! Ik ga morgen voor de deur liggen om ze op te vangen!

   Verwijderen
 9. Staat toch veel vrolijker zo'n blik op je tafel. Leuk hoor, vind het lieveheersbeestje schattig. Lieve groet Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig meis! Wat staat dat leuk zo!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi geworden, ook mooie kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen