maandag 18 maart 2013

Nieuwe week

Vandaag begon er alweer een nieuwe week, na weer een heerlijk weekend. Een weekend waarin ik veel leuke en ontspannende dingen deed. Zaterdagavond ben ik gezellig met mijn zusje naar de bios geweest, naar de film Silver Linings Playbook. Een zeer boeiende, interessante en mooie film. Het was een leuke en gezellige avond!

Zondag sliepen vriendlief en ik lekker uit genoten we samen van warme broodjes uit de oven. Soms zijn dat zulke fijne momenten. Heerlijk!

De broodjes moesten we noodgedwongen op eten met bord op schoot, op de bank Ik had namelijk de hele tafel alweer vol liggen met knutsel spullen. Kijk maar mee:


Een tijd terug kocht ik bij de kringloop deze lotto. Van de plaatjes maakte ik een heel aantal labels. De kaartjes waren dun genoeg voor de perforator, gaatjes waren zo gemaakt. Met rood-wit en groen-wit bindtouw maakte ik er een touwtje aan.

Ik maakte ook nog een paar enveloppen, van muziekpapier. Speciaal voor Ellen, van het blog Ellebel, omdat zij er direct weg van was! Neem gerust ook eens een kijkje op haar blog. Ze maakt/haakt zulke mooie, vrolijke dingen, daar wordt je direct blij van! Ellen heeft op het moment een heel gave Give Away! 

Envelop voor Ellen 

Nu we het toch hebben over leuke enveloppen. Ik kreeg afgelopen weekend leuke post van een vriendin. Ik heb haar aangestoken met het zelf maken van enveloppen. Drie keer raden wat ik kreeg! Vijf prachtige, zelf gemaakte enveloppen. Van een zoekboek, dat ze kocht bij het Kruidvat. 

Enveloppen gemaakt door Marlies

Marlies heeft sinds vorige week een blog. Ze heeft er natuurlijk nog niet zoveel berichten op staan, maar neem er gerust maar eens een kijkje. Van oude blikken maakte ze iets moois en natuurlijk zijn er ook leuke enveloppen te bewonderen. 

Gisteren ook nog even lekker gehaakt. Onder andere aan mijn vest, er gaan toch wat meer bollen in dan dat ik eerst dacht. Vandaag of morgen dus nog maar even een paar bollen bij halen. Verder kwam ik op Pinterest een leuk plaatje tegen van platte, gehaakte haasjes. Ik kon de link naar het patroon niet vinden, dus heb ik plaatje eens goed bekeken. Dit is het resultaat: 

 

Het patroon direct even opgeschreven voor mezelf. Mochten jullie er interesse in hebben, dan hoor ik het graag, dan schrijf ik het uit. Inmiddels heb ik al tien van die kleine haasjes en ik heb er nog plannen mee, maar daar over later meer.


21 opmerkingen:

  1. Hahaha heel herkenbaar dat de tafel vol ligt met knutselspulletjes :) Leuke kaartjes ook, en die enveloppen zijn ook al zo leuk :) Maar die haasjes zijn super leuk haha ik heb er wel belangstelling voor dan voor het patroontje :) Erg leuk voor een slinger of iets dergelijks :) Groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie plaatjes... heel veel plaatjes.... en zoals je weet... ik ben er gek op haha! Je haasjes zijn ook schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezelligheid en creativiteit toch weer. Ik wordt er vrolijk van en zeker van die haasjes die zijn leuk zeg. Asl je het patroontje wilt delen/uischrijven ik houd me aan bevolen. Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk idee van met de lotto plaatjes! Wat een leuke envelop heb je voor Ellen gemaakt en die haasjes zijn erg schattig. Ik volg je nu alweer een tijdje en moet zeggen dat je een erg leuke blog hebt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een mega leuke dingen allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heerlijk, zo'n fijn weekend. En je bent lekker creatief bezig zie ik. Leuk dat je hier reclame voor me maakt!!! Dankjewel!
    Nog een fijne maandag, nu is nog heerlijk weer!!!

    Groetjes van Ellebel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk allemaal! En ik heb wel interesse in je patroontje..... :-)
    groeten Cream@
    kadoideeblog.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo jij bent ook weer lekker bezig. schattig die kleine haasjes.

    lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk toch zo'n Zondag! Ik had hier thuis gemopper, omdat ik juist de bank helemaal in beslag had genomen met al mijn knutselrommel...hahaha..
    Die haasjes zijn schattig!!...daar zou ik best een patroontje van willen *kijkt heel lief nu*
    Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb inmiddels je envelop gekregen hoor! Wat een verrassingspakketje heb je ervan gemaakt. Hartstikke leuk, reuze bedankt!!

    Lieve groetjes van Ellebel

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmmm... net een heel verhaal geschreven maar blijkbaar werd het niet geplaatst... Nog eens!!

    Heerlijk zo'n "rustige" zondag (je bent lekker bezig geweest)!! Leuke labels en superschattige haasjes gemaakt!!

    En die enveloppen zijn mooi, ik ben beide dames meteen gaan volgen!

    Groetjes Elise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben op zoek naar jouw e-mailadres, maar kan het niet vinden... Zou je mij een mailtje willen sturen voor de Snailmail?? Mijn e-mail heb ik op mijn blog staan.

      Groetjes Elise

      Verwijderen
  12. Ohhh ja, jij had ook een heel fijn weekend :-) maar die lekkere warme broodjes hadden wij niet. Leuk die haasjes, je mag het altijd uitschrijven als je wil, thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier ligt de tafel ook vaak vol met mijn knutselspullen.
    Ik zou het patroontje van dat leuke haasje ook wel willen dus als je het uitschrijven wil dan heel graag.

    Groetjes Berber

    BeantwoordenVerwijderen
  14. haha ja indd blikken en enveloppen, daar is het dan ook wel mee gezegd :) hahaha <3 Vriendinnetje!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Die film kende ik nog niet, ga zo eens doorklikken. Klinkt als een geslaagd, gezellig (en creatief.. altijd goed!) weekend :D

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Klinkt als een fijn weekend. Toevallig heb ik van de week ook die film gezien. Ik vond vooral de rol van Bradley Cooper echt supergoed.
    Hier ligt ook standaard de tafel bezaaid met "creativiteit", maar op zondagmorgen schuif ik alles rigoureus aan de kant want afbakbroodjes zijn hier vaste prik. Voor mij geeft dat echt hét zondaggevoel :)
    En je haasjes zijn erg schattig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jij bent goed creatief bezig geweest zeg. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh ik zie een hele mooie stempel op de envelop voor Ellen staan, zelf gemaakt. If so, mooiii!
    En die haasjes heb je ook prachtig gemaakt. Hihihi wij eten alleen nog op de bank, errug hè? Maandenlang heeft het naaimachine de tafel gedomineerd, heb die er pas af gehaald. Maar moet er wel nog steeds mijn deskundig oog op werpen, maar eerst maar eens wat meer energie dan komt dat ook wel goed. Heel veel knutselplezier! Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. die haasjes zijn echt schetig! vooral zo met de Pasen voor de deur :) en wat heb je fijne post gekregen!

    grtjs janita

    BeantwoordenVerwijderen