maandag 4 maart 2013

Heerlijk weekend!

Ik heb een gezellig en heerlijk weekend achter de rug. Zo één van 'niets moet, alles mag'. Behalve werken op zaterdag, dat moest even. 's Avonds ging vriendlief naar de verjaardag van een teamgenoot en kwam mijn zusje gezellig bij mij langs. We probeerden of we latte macchiato konden maken. In één glas moet ongeveer 2/3 warme melk (goed heet!) en 1/3 koffie. Zo gezegd, zo gedaan. Melk warm gemaakt, koffie gezet, melk geklopt, scheutje karamelsiroop erdoor, koffie erbij en tadaaaaaaaaaaa! Zie hier het resultaat!

Gauw even een foto maken.. 

Ziet het er niet heerlijk uit?! 

Na deze overheerlijke koffie kwam de bij de kringloop gekochte atlas tevoorschijn. Zusje was toch wel nieuwsgierig naar hoe ik de envelopjes maakte. Al gauw lag heel de tafel vol en maakten wij het ene envelopje na het andere. Ondertussen maakte ik ook nog een malletje voor een iets kleiner formaat envelop. We knipten en plakten erop los en aan het einde van de avond hadden we 17 grote en 16 kleine enveloppen. 

Inmiddels zijn er al een paar in een grote envelop naar een vriendin verdwenen, maar ondanks dat heb ik er nog een heel aantal over. Ik won bij Els, van het blog Koekje Haakje Maak Je, een Give Away en ik won bij Jantina, van het blog Creacuties, een Snail Mail. Ik zie het maar een beetje als mijn geluksweekend

Omdat te vieren, geef ik een paar van die leuke enveloppen weg. Zo maar, even tussendoor. De eerste drie die onder dit bericht een reactie achter laten, ontvangen van mij twee grote en één kleine envelop. Daarnaast wil ik er nog een kleine verrassing in doen, zou je daar je lievelingskleur voor willen doorgeven? Ik ben benieuwd wie ik blij mag gaan maken! 

De eerste drie hebben inmiddels een reactie achter gelaten, 
dank jullie wel! 

Alle drie, van harte gefeliciteerd!!! 

16 opmerkingen:

 1. koffie ziet er goed uit denk ik ( ik lus geen koffie ha ha)
  wat een leuk creatief weekend met je zus heb je gehad zeg

  enne feliesssssssssssssssssssssssssssss met al wat je hebt gekregen

  lieve groet jenneke

  ehmmmm mochten er niet voor me zijn kies ik rood

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes, ik ben volgens mij de eerste! Wat leuk. Ben erg benieuwd naar je enveloppen. En mijn lievelingskleur....ik vind zoveel mooi. Ik houd wel van kleurig, verder mag je het zelf invullen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens het typen dus 2e geworden :-)

   Verwijderen
  2. Wat leuk, ik heb je gemaild. Ben benieuwd naar je enveloppen....

   Verwijderen
 3. O wat een lekker weekend heb je gehad zeg. Ik ben dol op verassingen. Mijn lievelingskleur is paars. groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, dit zijn er al drie!!! Gefeliciteerd dames! :) Willen jullie je adres mailen naar mij? Van Jenneke heb ik nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yoehoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee thnxxxxx kei gaaf zeg

   Verwijderen
  2. Jippie!!!!!Ik stuur je per mail mijn adres. En ik wil ook zelf enveloppjes kunnen maken. Toch maar ergens een malletje gaan kopen.(iemand een ggoed tip waar je die kan kopen?) Of maak jij die zelf? Groetjes Jolanda

   Verwijderen
  3. O ik lees nu je stukje nog een keer door en zie dat je de amllen inderdaad zelf maakt. Hoe maak je die en waarvan als ik vragen mag?

   Verwijderen
 5. Jammer 4e, maar wat een idee om enveloppen van een atlas te maken. Ben nu met dikker A4 papier bezig met motiefjes :):) Straks maar naar de kringloop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja leuk he zelf enveloppe maken,ik heb ook zo'n enveloppemal....ben geen koffiedrinken,maar een latte macchiato dat lust ik dan weer wel;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Owww wat een leuke onverwachte give away.....waarom moest ik zo nodig poetsen.....vraag ik mezelf nu af.
  Gefeliess eeste 3, hartstikke top
  Dank je wel voor deze gegeven kans Vera
  De koffie ziet er zalig uit.
  Leuk dat jullie zo bezig zijn geweest met vlopkes maken.
  Lieve groet en fijne week
  Hester

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja Hester ik heb je advies opgevolgd niet meer poetsen en zo werd ikderde :-)

   Verwijderen
 8. mjam, ik ben een groot fan van latte... die komt kant en klaar uit m'n machine en daar begin ik iedere ochtend mee, lekkerrrrr.
  Wat is het leuk (en verslavend)om envelopjes te maken hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen, gefeliciteerd eerste drie. ik ben niet zo'n vroege, maar leuk dat je dit doet, houdt de mensen wakker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, jullie hebben je dus wel vermaakt samen. Heerlijk zo samen creatief bezig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen