vrijdag 1 maart 2013

Dit is leuk!

Een oude Ariadne, een extra uitgave, helemaal in het teken van haken. Compleet met, toen nog geschreven met een k, alle beschrijvingen. Mijn mams kocht het een heel aantal jaren geleden, ze dacht zelf halverwege de jaren 80. In elk geval voordat ik geboren was.


Mams kwam het blad tegen tijdens het opruimen en uitzoeken van oude stapels tijdschriften, die ze jarenlang bewaard heeft. Er staan echt ontzettend veel leuke patronen en ideeën in, die nu nog prima te gebruiken zijn. Zelfs de kleuren hierin vind ik niet eens zo'n hoog 'oubollig' gehalte hebben, dat viel mij mee!Het roze kleed dat je op de foto ziet, heeft mams al eens gemaakt. Voor over een rond tafeltje. Daarvan kon ze met zekerheid zeggen dat ze het kleed gehaakt heeft voordat ik geboren was. Er staat jammer genoeg nergens in of op het blad een jaartal vermeld. 

12 opmerkingen:

 1. Kijk dat zijn nou leuke dingen om te vinden!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent echt nog een jong broekie :-D
  Leuk zo'n blad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat staan daar leuke/mooie dingen in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg,
  Lekker jong ding hihihi.
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alles komt terug, zo zie je maar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe moet ik dit inschatten, ik ken deze Ariadne nog!!! Mijn moeder had ie ook! Maar ben ik nu oud? Het kan zelfs zijn dat ik er nl. zelf uit gehaakt heb, maar dat weet ik niet meer. Ik vermoed dat deze Ariadne inderdaad ergens (begin?) jaren 80 is. Ik was puberleeftijd (haakte al heel jong). Leuk om deze weer te zien!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. owwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww love it.....ik was toen net geboren ( leugentje om bestwil mag he )

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja! Ariadne was een heel leuk blad. Bij mijn moeder thuis staan verschillende, tot boek gebonden Ariadnes, waar ik best wel veel uit gemaakt heb. Mijn dochter keek laatst zo'n boek in en vond wat leuks; precies hetzelfde wat ik al eens voor mezelf maakte! Daarom: ik ben wel fan van bewaren hoor. Fijn weekend, Angélique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig, al die leuke reacties!!! Ik ben inderdaad een broekie, geboren in 1990.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij heb ik het onderste kastrandje gehaakt op de foto "In de kamer" Dat was in ons eerst huis. Natuurlijk in donkerbruin !! 1980 klopt wel denk ik.
  Goed weekend, groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen