vrijdag 15 maart 2013

Lekker haken

Gelukkig kan ik weer haken, mijn schouder laat het niet meer afweten gelukkig. Dus van de week op een avond één van mijn projecten erbij gepakt en heerlijk aan het haken gegaan. De hoes voor de poef is weer een mooi eind opgeschoten.



Het haakt zo lekker weg, verstand op nul en haken maar. De zijkant telt nu 17 toeren op een stuk van 15 cm. Dat betekent dat ik nog ongeveer 34 toeren op 30 cm te gaan heb. Ik haak in 20 minuten één toer, dus drie in een uur. Er zit dus nog zeker minimaal 33 uur haakplezier in de hoes voor de poef! Leuk hè, die feitjes  zo op een rij. 

Verder haakte ik tussendoor even een klein kleedje, omdat ik dat zo graag eens uit wilde proberen. Het is een kleedje uit het Handboek Haken. Het boek is gekocht bij de Action, voor maar een paar euro. Er staan nog veel meer leuke dingen in. 



Ik gebruikte voor het kleedje de kleur rood van Scheepjes Larra en ik haakte met haaknaald 2,5 mm. Het kleedje heeft een doorsnede van 16 cm gekregen. Een beetje klein uitgevallen en hij hobbelt nog een beetje, ik moet nog even uitzoeken wat ik daar aan kan doen. 

Verder ben ik een nieuw project gestart. Ik zag op het blog van Marieke een prachtig gehaakt vest. Ik was direct enthousiast! Patroon eens goed bekeken, net als de foto's die Marieke geplaatst had. Ik had direct al in mijn hoofd dat ik hem graag in het zwart zou willen maken. Er ontbreekt bij mij in de kast namelijk nog een leuk zwart vest, dat overal bij te combineren is. 


Gisteren kwam ik langs de handwerkwinkel bij ons in de stad en ik kon het niet laten even binnen te lopen. Het assortiment garen wordt volgens mij steeds groter, wat een keus!!! Mijn oog viel op het garen Donna, van Scheepjes. Het voelt heerlijk zacht aan en is gemaakt van 50 % merinowol en 50 % acryl. 

Gisterenavond direct even twee proeflapjes gehaakt, de één met haaknaald 3,5 mm en de ander met haaknaald 4 mm. De laatste is het geworden en inmiddels heb ik een vierkantje van 12 cm bij 12 cm. Nog zo'n heerlijk project waarbij je verstand gewoon op nul kan en je niet hoeft te tellen! Wanneer ik het vest klaar heb, krijgen jullie het natuurlijk te zien! 

FIJN WEEKEND! 

23 opmerkingen:

  1. Dat wordt een mooie poef met leuke kleurtjes :) Dat kleedje staat ook nog bij mij op het lijstje, valt wel klein uit ja hmm. Oh dat gaat een mooi vest worden ik heb hem gezien bij Marieke :) Succes... Groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook een vrij kleine haaknaald gebruikt voor het kleedje, met een grotere haaknaald en misschien dikker garen wordt het kleedje groter.

      Verwijderen
  2. Blij dat je terug kan haken, maar rustig aan hé!
    De poef gaat wel echt mooi worden hoor!
    Geniet van het weekend, liefs Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je weer kunt haken. Die poef wordt wel supermooi zeg. Graapig dat je erbij zet hoeveel tijd er in gaat zitten. heel wat uurtjes dus. Maar ja dan heb je ook wat.Fijn weekend alvast groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk dat je weer kunt haken en je schouder het niet zo laat afweten. Ik vind de poef mooi! En ben zeer benieuwd naar je nieuwe project, het vestje! Doe je wel kalm aan met je schouder? Fijn weekend en lieve groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi, die poef. En ook het kleedje. Groetjes Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat je nu weer kunt haken zonder last van je schouder te hebben.

    En wat een leuke projecten ben je gestart!
    Ik vind je poef ook superleuk!

    Ik wens je veel haak plezier toe!
    En niet te hard hé... een beetje rustig aan.

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jij bent weer lekker bezig. Fijn dat het beter gaat met je schouder. Je poef wordt echt prachtig.

    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke dingen allemaal. Ik vind je poef erg mooi worden! Ben ook erg benieuwd naar je vest, ik heb net even gespiekt bij Marieke en het ziet er erg leuk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. jemig ik vind hem toch zo gaaf ...je poef haaksel♥♥♥ maar ook je andere stuff hihi

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goed bezig hoor je poef wordt echt heel mooi. Fijn dat het beter gaat met je schouder.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ahhhhh!!!! Lees ik daar dat jij Donna van Scheepjes hebt gevonden? Wil je mij alsjeblieft vertellen waar? Ik heb nog 20 meter donkerrood nodig voor mijn deken (zie het bericht http://mwlbyangelique.blogspot.nl/2013/02/gekregen-een-klein-slapend-meisje-en.html)

    Je poef wordt super gaaf!
    Dat vest zal ook prachtig worden, maar daar gaan ook nog heel wat uurtjes in zitten, denk ik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel dat je helemaal speciaal voor mij op pad bent gegaan, dat waardeer ik enorm! Jammer dat ze het niet hebben, ik zoek verder. Maar ik vind het super lief dat je voor mij gekeken hebt! Gek genoeg zag ik net pas het bericht staan, vandaar de late reactie ;-)

      Verwijderen
  12. Die poef wordt echt leuk! Mooie kleuren ook. Doe maar kalm aan want voor je het weet mag je helemaal niet meer haken, hihi.

    Groetjes, Agnes.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gelukkig dat je schouder beter is... al die projectjes :-) En allemaal even mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja je poef had ik al gezien en het kleedje is ook erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Helemaal in love met je poef zeg, wat een plaatje ♥
    Lieve groet Hester

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk zo'n poef haken! Hoef je helemaal aan niks meer te denken... Zo'n doekjes haaktje ik ook pas, maar met veel dunner garen. Wat betreft de hobbeligheid viel dat allemaal wel mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. prachtige kleuren :) een beetje voorjaar op een poefje... echt heerlijk!

    grtjs janita

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hoi,

    heb je voor mij het haakpatroon van het rode gehaakte kleedje?

    groetjes, sanja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het patroon komt, zoals ook vermeld in het blogbericht, uit het Handboek Haken.

      Groeten, Vera

      Verwijderen