vrijdag 12 oktober 2012

Vindertje

Al eerder plaatste ik een blogje, van bloemetje naar vlindertje. Het partoontje heb ik gevonden op een website, het is overal te vinden op het internet. Voor mijzelf (en voor jullie) heb ik nog even uitgewerkt.

Om te beginnen:
Haak een ketting van 8 lossen, in een willekeurige kleur, sluit met een halve vaste tot een ring.

1. Haak vervolgens 2 lossen, 2 stokjes. Dan *3 lossen, 3 stokjes*. Herhaal tussen de sterretjes 6 keer, sluit met een halve vaste en nog een halve vaste op het 3e stokje.2. Haak in elke '3-lossenboog' (v/d vorige toer) 1 vaste, 1 half stokje, 4 stokjes, 1 half stokje en 1 vaste. Sluit met een halve vaste.3. Werk de begin draad weg. Vouw het bloemetje dubbel, zo ontstaat het vlindertje. Maak de randen in het midden aan elkaar vast met een halve vaste.4. Haak 10 lossen, dit kan ook prima in een andere kleur.


5. Sla de lossen om het vlindertje heen, zet het weer vast met een halve vaste, zo ontstaat het lijfje van het vlindertje. Hecht af en werk de draad weg.6. Haak voor de voelsprieten 15 à 16 lossen. Leg een knoopje aan beide uiteinden en knip de draden af. Schuif de voelsprieten onder het lijfje door.En het vlindertje is klaar! Leuk, snel en vooral een vrolijk resultaat. Leuk om iemand blij mee te maken die gek is op vlindertjes, leuk om er een tak mee te versieren of onder elkaar in een slinger op te hangen! Ideeën genoeg!2 opmerkingen:

  1. ♥ wat lief van je zeg

    heb hem gelijk gepind wie weet wat je voor kijkers trekt dat verdien je gewoon

    http://pinterest.com/jenneke68/chrochet-knitting-2/

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen