zondag 18 januari 2015

Vogels tellen

Dit jaar heb ik, of beter gezegd hebben wij, voor het eerst meegedaan met de Nationale Tuinvogeltelling. Gisteren waren er nauwelijks vogeltjes te zien in de tuin, gelukkig vanmorgen wel. Het is de bedoeling om een half uurtje de vogels in de tuin te tellen en dat deden wij.

Wij zagen: 
4 huismussen 
3 merels 
2 koolmezen 
2 pimpelmezen 
1 roodborst 

De roodborst komt wel vaker lang bij ons in de tuin en snoept regelmatig van de broodkruimels in het voederhuisje. Een week of wat geleden heb ik dat ook vast kunnen leggen met de camera. Kijk maar:


En ook mijn vriend pakt zo af en toe de camera om een poging te doen de razendsnelle meesjes op de foto te zetten. Het is hem gelukt om een pimpelmeesje op de foto te krijgen. Kijk maar: 


Helaas hebben we het winterkoninkje dit weekend nog niet gezien. Regelmatig scharrelt het winterkoninkje bij ons door de tuin, in de beschutting van de heg. Een heel mooi,bijzonder vogeltje! 

En op het moment dat ik dit berichtje voor mijn blog type, hipt er een ekster door de tuin! Helaas is het half uurtje al voorbij en heb ik onze telling al doorgegeven. Op naar volgend jaar, dan doen we gewoon weer mee! 

11 opmerkingen:

 1. Leuk wij hebben ook geteld, zie het verslagje op mijn blog. Toch weer andere vogelvriendjes dan bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk. Denk dat je soms verbaasd bent van wie je bezoek krijgt. Fijn van jou om hier aan mee te doen.

  Fijne zondag, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben net ook meegedaan, lekker rustgevend he :-)? Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's!
  En een winterkoninkje, wat bijzonder! Die heb ik hier nog nooit gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik ervoor ga zitten komen ze nooit hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik telde ook en ook het winterkoninkje 2 maal, maar ook de groene specht whiehaaa en een puttertje. Tellen is zo leuk!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rijkdom in de tuin :-) Ik verwonder me steeds over hun dunne pootjes. Op dit moment zie ik 3 meesjes aan de nootjes hangen snoepen :-) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee zeg! Helaas ben ik er nu te laat achter gekomen maar denk dat ik volgend jaar gezellig mee tel. Wij hebben hier regelmatig boomkruipertjes zitten, erg leuk om te zien. Helaas zijn ze te snel voor de camera :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat leuk dat jullie daar aan mee doen,lijkt mij ook wel leuk,ik ga het volgend jaar ook eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je hebt meegedaan! Toch bijzonder om te zien hoeveel vogels je eigenlijk in je tuin hebt als je er op let. Ik zat te twijfelen of ik mee zou doen. Ik dacht dat je een hele dag (!) vogels moest tellen, haha, maar een half uurtje is makkelijk te doen.

  Groetjes!
  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen