vrijdag 23 januari 2015

Roodborstje

De afgelopen week zag ik hem eigenlijk iedere dag wel een paar keer door onze tuin scharrelen, het roodborstje. Naast het roodborstje krijgen we ook vaak bezoek van de koolmezen en pimpelmezen, maar die zijn lastig op de foto te zetten. Ze zijn zo alert en zo snel!


Het roodborstje laat zich rustig bekijken en poseert netjes voor de foto. Misschien geniet hij net als ik van het heerlijke winterzonnetje. Helaas moesten we dat zonnetje vandaag weer missen... Op de volgende foto vloog het roodborstje net weg, met een stukje brood in zijn bek. 


Gisteren zag ik het winterkoninkje ook weer. Helaas was ik weer te laat met de camera. Het is zo'n prachtig, maar klein vogeltje! Ik hoop dat ik hem toch nog een keertje op de foto krijg! 

Vandaag nog even een lekker eind wezen wandelen, door het bos. Het was grijs, mistig en koud buiten, maar wat was het mooi! De bomen en struiken zaten onder de rijp, een prachtig gezicht! Ik had mijn camera mee, maar de foto's zijn erg donker geworden.

14 opmerkingen:

 1. Mooie foto's van het roodborstje. Wij hebben veel mussen en koolmeesjes in de tuin. Vandaag was het inderdaad koud en grijs, geen zonnetje gezien. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jij bent ook al helemaal in de ban van het fotograferen van vogeltjes. Ik ook. zo luek he die beestjes. Wij hadden hier ene torenvalk in de tuin en toen waren alle vogeltjes erg schuw. Hele week geen vogels gezien. Maar nu gelukkig wel weer. Ik wil ook nog zo graag een roodborstje fotograferen... Leuke foto's.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze zijn zo leuk he!...hier leeft tie in onze tuin,en elke ochtend als de gordijntjes open gaan zie ik hem meteen,zo leuk...leuke fotos! lieve groet ramona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allebei een roodborstjespost, wat leuk!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh, wat een prachtige foto's! Blijf je best doen met het winterkoninkje, ik zou hem graag zien. Veel fotoplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook heerlijk gaan wandelen ! Het was zo mooi met die rijmlaag overal ! Ik heb een ' sseeuw'stand op mijn fototoestelletje en daarmee zijn mijn foto's wel mooi geworden. Ergens volgende week zullen ze op mijn blog staan.
  O mannekes toch : ik heb echt zooooo genoten van die wandeling !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er ligt nu sneeuw en heb even van alles uit geprobeerd met mn camera, nu worden de foto's beter!

   Verwijderen
 7. ze zijn zo mooi hè, ik heb het roodborstje hier al even niet meer gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hebben wij ook in de tuin en ik leg kattenvoeding (blikken) en ze eet dit met alle plezier op, ook de merels lusten dit graag.. mooie foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie foto's, bij ons zitten ook veel roodborstjes. Zo leuk om altijd even te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's! Mij lukt het niet zo om ze goed in beeld te krijgen. Nog even oefenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij hebben ze ook allemaal in onze tuin op bezoek, héérlijk hé! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie foto's, ik kan er ook niet genoeg van krijgen de vogeltjes in de tuin te observeren. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen