donderdag 31 juli 2014

Thee tijd!

Het is alweer even geleden dat ik deze leuke 'teacosy' maakte. Ik maakte de 'teacosy' voor een witte, ietwat saaie theepot. Een mooi exemplaar, die ik eens meenam bij de kringloopwinkel. Voor 2,50 kon ik hem niet laten staan, hij zag er nog heel mooi en gaaf uit.


Al ver voor ik een jasje voor deze theepot ging haken, vond ik bij het rondstruinen op internet een patroon voor een soortgelijke 'teacosy'. Het patroon heb ik als basis gebruikt, namelijk twee rechte lappen van halve stokjes. De ribbels zijn ontstaan door steeds in de achterste lussen in te steken. Voor de rest heb ik de 'teacosy' naar eigen inzicht gehaakt.


In eerste instantie wilde ik roosjes haken in twee kleuren rood in combinatie met roze. Toch vond ik dat niet zo mooi worden en uiteindelijk koos ik voor twee kleuren roze en en een mooie paars. Het patroontje van het roosje komt van het blog van Atelier Valerie


De blaadjes van de roosjes zijn gehaakt van een restje groene katoen en zijn een combinatie van een patroontje van internet en een beetje van mijzelf. Twee gezellige roze knoopjes aan de achterkant van de theepot maken het af en zorgen dat de 'teacosy' goed om de theepot blijft zitten. 


In de kleuren van de roosjes haakte ik er nog een setje van zes onderzetters bij, twee van elke kleur. De paarse is kleur nummer 128 van Catania. De donker roze is de kleur Fuchsia en de lichtroze is de kleur Petunia, beiden van Phildar Coton 3. Het garen is prima te combineren. Het patroontje van de onderzetters komt uit het boek Mollie Makes Haken


Ik vind het een leuk setje geworden bij elkaar. Alleen drink ik nooit thee uit een theepot, dus heb ik het setje meegenomen naar één van de markten met 't Uiltje. Het setje van zes onderzetters verkocht, maar de theepot is er nog. Inmiddels heb ik er een nieuw setje onderzetters bij gehaakt. 

P.S. Beer Bram met het Scheepjes Stonewashed garen is klaar, alleen nog even foto's maken. Dan volgt er z.s.m. weer een nieuw blogje! 

11 opmerkingen:

 1. Echt een supermooi setje. Prachtig gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeeel erg mooi! Ook leuk om ergens neer te zetten toch? Als je geen thee uit een theepot drinkt? Of leuk voor een high tea! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou jaaaaaaaa wie wil dr nou niet zo'n mooie verpakte theepot???
  ook al gebruik je hem niet.. het is een versiering in je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is al heeeeel lang geleden, maar ik kom nu deze prachtige theepot tegen...
  Heb je hem nog, of maak je deze nog?

  Groet Atie

  BeantwoordenVerwijderen