donderdag 19 juni 2014

Varken Viola

Een tijdje terug rolde er weer eens een knuffel van de haaknaald, dit keer een varkentje! Varken Viola, een patroon van Stip & HAAK. Net als de andere patronen van Herriët, haakt ook deze heerlijk weg.


Voor dit lieve varken heb ik voornamelijk Cotone gebruikt, een fijne katoen van Lana Grossa. Wat ze onder andere verkopen bij Wolplein en bij ons op de markt. Ik haakte voor het eerst een knuffel met haaknaald 2,5 mm. Eigenlijk gebruik ik altijd 3 mm, maar ik haak op het moment erg los. 


Net als bij de Olifant Otto heb ik de snuit direct aan de kop gehaakt. Ik ben begonnen met het haken van de snuit. Vervolgens ben ik verder gaan haken aan de kop, volgens het patroon vanaf toer 9. Deze toer heb ik in de voorste lussen gehaakt. 


Ik ben alleen niet zo tevreden over het jurkje, ik vind hem vrij kort geworden. Als ik nog eens een varken haak, denk ik dat ik hem wat langer maak. Of gewoon een varken zonder jurk! Of met een leuke tuinbroek aan, dat kan natuurlijk ook. 


En als laatste, dit lieve olifantje! Ik haakte hem alweer een hele tijd terug. Het is maar een klein olifantje, een leuk werkje als je even geen zin hebt in iets groots. Het patroontje is een gratis patroontje van Christel Krukkert en vindt je hier (klik). 


3 opmerkingen:

  1. Wat een lief, vrolijk varken. Het jurkje is idd wat kort maar dat maakt toch niet uir. Ik vind het een dotje. Lieve groet Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een heel leuk, vrolijk varken geworden! Ook Olivier is leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Best sexy met dat korte jurkje :-) Leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen