maandag 22 september 2014

Lekker op pad!

Degenen die mijn blog al een tijdje volgen, weten inmiddels wel dat ik nogal wat verschillende hobby's heb. Ik verveel mij nooit en ik kom eerder tijd te kort dan dat ik een keer tijd over heb. Velen van jullie herkennen dat waarschijnlijk wel! Ik haak graag, ik lees graag, ik ben graag buiten, maak graag foto's en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een van die dingen die ik graag doe en prima te combineren is met buiten zijn en foto's maken, is Geocaching. Iets meer dan een jaar geleden samen met een vriendinnetje deze leuke hobby ontdekt en inmiddels mijn papa ook aangestoken. En gisteren samen met vriendlief op pad geweest.

Uitkijktoren Poolshoogte 

Even 'Poolshoogte' nemen 

Uitzicht 

Wij gingen gisteren richting het bos vlakbij Odoorn en parkeerden de auto op de parkeerplaats bij de uitkijktoren 'Poolshoogte'. Een flinke klim naar boven werd beloond met een prachtig weids uitzicht! Het waaide wel een beetje daarboven, maar met het zonnetje erbij was het niet koud.

Het bos 

Druppels aan dennennaalden 

Vliegenzwam 

Daarna zijn we lekker door het bos gaan struinen, op zoek naar eikendopjes van de Amerikaanse eik. Natuurlijk ook nog een aantal mooie paddenstoelen 'gespot' onderweg. Ook hebben we natuurlijk nog een paar  geocaches opgezocht die in het bos verstopt lagen, met behulp van de GPS hebben wij ze gevonden. De geocaches liggen verstopt op een bepaald coördinaat en op de site van Geocaching kun je aangeven of je de cache gevonden hebt ja of nee. Hier moet je wel een account voor hebben. 

P.S. Kijk eens op het blog van Carolien, Het keetje van Lien, zij heeft twee leuke stukjes geschreven over Geocaching. Kijk maar eens hier en hier! En mocht je nog meer willen weten over Geocaching, kijk dan even hier: www.allesovergeocaching.nl 


12 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's! En geocaching kan inderdaad erg verslavend werken weet ik uit ervaring ;)
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jullie het naar de zin hadden ...
  Fijne week ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's weer! Mijn broer doet ook aan geocaching met zijn gezin en ik mocht ook eens mee, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt, vooral die van de paddenstoel!
  Kreatieve groeten van Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh leuk, dat is ook onze hobby! Vooral in vakanties doen we het veel. Heerlijk lopen met een doel, ook leuk voor kinderen, en je komt op de mooiste plekjes. Dat bewijzen jouw foto's ook wel weer! :) groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuk uitstapje...
  En dat geo coachen lijkt me ook wel wat als de mannen iets groter zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's! Ik ken het niet geo coachng, maar klinkt wel leuk! Tijd om eens nader te bestuderen, bedankt voor de linkjes!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's! Heerlijk, 'schatzoeken'! Maakt een leuke wandeling nog leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik durf het niet aan om er ook mee te beginnen ... want dan ga ik dat ook nog graag doen :-) Vervelen ...huuu??? ;-) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh heb er ook al vaker over gedacht om dat te gaan doen met manlief om hem misschien zo eens aan de wandel te krijgen ;) en om hem ook eens van de bank af te krijgen...als hij al eens uitrust van zijn harde werken en klussen bij iedereen die die handige man van mij kan gebruiken/waarderen ;).
  Heb me er eens even in verdiept maar die gps'en die zagen er dan weer duur uit. Zou handig zijn om dat met de iphone te kunnen doen, maar dan heb je natuurlijk ook weer internet nodig en in het buitenland is dat niet zo handig...
  Wie weet nog eens verder bestuderen of dat aan manlief over laten ;) als hij weer eens op de bank hangt hihihi. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook wij houden van geocaching, enkele weken geleden schreef ik er nog over op http://haak-en-maak.blogspot.nl/2014/09/het-is-herfst.html. Voor ons is het de perfecte manier om de kinderen aan het wandelen te krijgen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen