dinsdag 18 februari 2014

Vogeltje

Vanmiddag zag ik hem ineens zitten, in de sering in de voortuin. Een zwart vogeltje, met een oranje snaveltje en oranje pootjes. Camera gehaald, want dit exemplaar moest natuurlijk even op de foto worden gezet. 


Gauw een foto gemaakt, want ik zag aan het vogeltje dat hij wel weer verder wilde vliegen. Hij had het voederplaatsje gespot. Waar zijn vriendjes koolmees, pimpelmees en mus regelmatig smullen. 


Dat ziet er wel heel lekker uit, al die pinda's! Daar moet ik ook maar even van smullen, moet hij gedacht hebben. Ik kon maar net een foto van hem maken. 


Hmmmm.. Buikje vol gegeten en nog even een beetje uitrusten, voordat hij weer verder vliegt. Hij heeft nog een reisje te maken, naar de andere kant van Assen. Waar hij hopelijk goed en liefdevol ontvangen wordt! Waar ik helemaal niet aan twijfel, hij krijgt een goed nieuw thuis. 

Het was even een klein en fijn projectje tussendoor, dit vogeltje. Zwart heeft niet mijn voorkeur, wat haken betreft, maar het resultaat is erg leuk geworden! Het is net een merel. 

Voor de rest heb ik voornamelijk grote projecten liggen op dit moment. Twee dekens, waaronder één voor mijn zusje. Waar ik overigens al eens eerder over blogde. 


Naast de deken voor mijn zusje, ligt er nog een omslagdoek (al vanaf augustus) en die is nu ook (eindelijk) bijna af. Verder haak ik tussendoor wat vlaggetjes, om een een vlaggenlijntje mee te maken. Er ligt nog genoeg te wachten om afgemaakt te worden.. Hopelijk kan ik binnenkort wat laten zien! 

Nu weer lekker schaatsen kijken, op de bank met ... Natuurlijk, één van mijn lopende haakprojecten! 

15 opmerkingen:

 1. oh wat een leukerd !! Het is echt net een mereltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja, zo gaat dat met vogeltjes: eten wat je eten kunt en vooral niet lang op 1 plek blijven :-) Het is inderdaad net een merel, leuk!
  Dat bovenste project is volgens mij van dezelfde garen als mijn driehoeksjaal die ik bijna dagelijks draag :-) Veel plezier op de bank met je haakwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig blogje:)
  Wat een boffie dat je zo snel je camera kon pakken.
  Heerlijk toch he, dat haken!
  Groetjes, Linda


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Complimenten voor je mereltje! Een beestje haken met zwart is géén pretje...
  Succes met je ufo's! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. te leuk vogeltje, te leuke blogpost!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk vogeltje is het geworden en ook heel fotogeniek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie vogel is dat geworden! En hoe ordelijk ligt het er bij jou bij! Ik durf geen foto van mijn haakplaatsje te posten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtig vogeltje.. inderdaad een mereltje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk geworden en lekker alles op zijn tijd doen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Al goed dat je zo snel je fototoestel kon nemen. Heel leuk gedaan...

  groetjes
  Patricia x (pats-ditjes-en-datjes.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig die foto's! Wat een schatje.. groetjes Lisanne
  draad en praat...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh nog lekker veel mooie projecten! Je vogeltje heeft echt klasse zo met zijn zwarte veertjes, inderdaad heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen