dinsdag 4 februari 2014

Tulpen

De maand januari is werkelijk voorbij gevlogen! Een drukke maand, met een aantal verjaardagen, waaronder mijn eigen. Dit jaar niet uitgebreid gevierd, omdat ik het druk heb met de laatste loodjes van mijn studie. Die laatste loodjes slurpen ongemerkt een hoop tijd...

Gisteren was het een heerlijke voorjaarsachtige dag! Met volop zon! Terwijl ik dit schrijf, piept de zon tussen de grijze wolken door. Zou het net zo'n mooie dag worden als gisteren?  Het voorjaar heb ik ook in huis gehaald, met een bos rode tulpen. Ze staan al ruim een week!


Naast de laatste loodjes van mijn studie probeer ik af en toe wel te haken. Zo ben ik al bijna op drie kwart van de deken voor mijn zusje. Nog even door haken, dan kan ik beginnen aan de rand en dan is hij af! 


De andere deken waar ik aan begonnen was, ligt even stil. Net als de andere werkjes waar ik een tijdje terug aan begonnen was. Ik had steeds niet zoveel zin. In de uurtjes waarin ik anders de haaknaald pakte, heb ik nu een aantal keer een boek gepakt. Ook lekker!!! 

Ik las onder andere De bakkersdochter van Sarah McCoy en Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt. Daarnaast las ik ook nog de boeken De vuurtoren van Connemara  en De zwaluw en de kolibrie, beiden van Santa Montefiore. Toch wel één van mijn favoriete schrijfsters! 


12 opmerkingen:

 1. Een boek lezen is ook lekker ontspannend,
  maar haken aan dat dekentje is ook leuk,
  want het is prachtig met die vrolijke kleuren en motief!
  Nog een fijne dag, lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè dat voorjaar in huis halen. En als de zon dan ook nog begint te schijnen is het helemaal top. Ik wissel lezen en haken ook af, vind allebei ontspannend. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je blind kunt haken, kun je je boek op een standaard voor je plaatsen en de twee gezamenlijk doen. Of zou dat net iets minder ontspannend zijn? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, die tulpen, mijn lievelingsbloemen :-)
  Je deken schiet toch al behoorlijk op, maar je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk, dus alles op zijn tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastig soms keuzes maken, ik herken het, lezen wil ik ook, maar haken ook. Je bent in ieder geval al een heel eind met de deken. Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja heerlijk weer he,en wat een prachtige deken ben je aan het maken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je bent ook zo kei druk zeg... die deken is prachtig zeg.... enne feliesssss nog met je verjaardag!!!!!!!!!!!!!!! en gaaf je tulpen x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Suc6 met het afronden van je studie en nog van harte! Mooie deken en tulpen daar ben ik ook dol op
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Vera! Bedankt voor je lieve en mooie kaart! Ja ik ken het gevoel...zowel willen lezen als haken! Toevallig ben ik ook in Rode sneeuw in December aan het lezen...weer zo heel anders als haar andere boeken...mijn crochet along deken is zo goed als af naar het patroon dan maar ik wil hem nog wat langer maken en ja zoals er jou studie is is er bij mij mijn werk...hadden we maar wat meer vroje tijd allemaal.Veel succes met je studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekker lezen meis (daar waar het kan) en succes met de studie!!!!!!!!!!!!!!!!
  Hopelijk snel nog meer van dat soort voorjaarsdagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh lieverd nog van harte gefeliciflapstaart met je verjaardag! Ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad. Dikke knuffels van mij natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen