woensdag 18 februari 2015

Hartje met roos

Op Pinterest en op verschillende blogs had ik ze al wel eens langs zien komen, zo'n leuk gehaakt hart met een roosje er op. En elke keer als ik er weer eentje voorbij zag komen dacht ik: die wil ik een keer maken! Het kwam er maar niet van. Tot afgelopen maandag.


Het rode roosje had ik nog liggen, dus ik moest alleen het hart nog haken. Ik gebruikte dit patroon als basis, maar het was te klein voor het roosje. Ik heb het patroon aangepast tot ik het hart groot genoeg vond. Het patroon is trouwens in het Engels, maar heel duidelijk geschreven. 


Het hart heeft zoals je ziet al een mooi plekje gekregen. Het hangt aan de kast waar ook onze verzameling spellen in staat. Er hing nog een kerstster, die heb ik maar opgeborgen!Het haken van zo'n hart is niet zo veel werk en een leuk projectje ter afwisseling. Ik was de knuffels namelijk even een beetje zat. Na Kikker Kobus is er nog een muis van de haaknaald gerold en er ligt nog een schaap in wording... 


En inmiddels ben ik begonnen met het haken van hart nummer twee! Het hart haak in dezelfde kleur als het hart hierboven, alleen het roosje wordt zachtroze. 

P.S. Bedankt voor alle leuke reacties! 
Blijft leuk om te lezen! 


17 opmerkingen:

 1. Oh wow ik vind die roos prachtig en zo in combinatie met dat hart is het een bjoetie! Die wat je nu aan het maken bent zal ook wel weer prachtig worden en zal zeker een mooitje zijn om te verkopen! Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja die hebik ook eens gehaakt, helemaal niet zo heel erg moeilijk en echt heel erg leuk. Ik vind die roos erop een leuk idee, ik heb het hartje toen geborduurd met kralen.. Je kan er ook een lavendelzakje in doen,dan ruikt het ook nog erg lekker. :-D

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig hart. Deze wil ik ook eens haken. Harten blijven leuk.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw mooi gedaan hoor! Leuke uitdaging. Kijk ook eens op http://www.haakpatronen.net veel leuke patronen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat lief, het staat heel romantisch aan de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze blijven leuk en lief. Deze heb je heel mooi gehaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi hart, en kaarsrecht gehaakt, daar kan ik nog veel van leren, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi hart is het geworden! Op mijn blog heb ik ook een (Nederlands) patroon staan, mocht je er ooit nog een nodig hebben: http://haak-en-maak.blogspot.nl/2015/01/hartjes.html

  Groetjes, Daphne
  Haak & Maak

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je plezier hebt met mijn hartjes haakpatroon!
  De jouwe is mooi geworden!
  Als iemand nog vragen heeft over het patroontje, contacteer me dan gewoon even via Flickr (waar het patroon staat).
  BeaG

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, deze is super geworden! Mag ik vragen tot hoeveel steken je gemeerderd hebt dat je tot deze grootte bent gekomen? De maat is helemaal top voor wat ik in mijn hoofd heb!
  Liefs, Silke

  BeantwoordenVerwijderen