zondag 31 augustus 2014

Minivakantie België (2)

Zoals je in dit bericht kon lezen, ben ik met mijn zusje een paar dagen naar België geweest op vakantie. Ik liet al een aantal foto's zien van het prachtige Brugge en nu volgen er nog een aantal foto's van ons bezoek aan Gent.Er werd op verschillende in het centrum van Gent gewerkt, aan de straat en aan de gebouwen. Dus eerst hadden we zoiets van: "Hmmm, als dit het is?" Gelukkig kwamen we al snel in het oudere deel van Gent terecht. Veel te zien en te bekijken, mooie oude gebouwen, prachtig! Op de Groentemarkt aangekomen, moesten we natuurlijk ook even een cuberdon proberen. Ook wel Gentse neuzen genoemd. Een zoete lekkernij, hard van buiten en heel zacht van binnen. Vanwege de beperkte houdbaarheid (drie weken ongeveer), wordt deze lekkernij niet geëxporteerd en zijn ze dus vrijwel alleen in België te verkrijgen. Gentse neus 

Na het proeven van de Gentse neuzen doorgelopen naar Het Gravensteen, de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen. Zeker een bezoekje waard en bovenop de burcht kun je aan alle kanten over de stad uit kijken. 

Het Gravensteen 

Uitzicht over Gent 


De oude burcht is zeker een bezoek waard. Via de te volgen bordjes kom je over langs. Naar boven via een smalle wenteltrap in een toren, mooie doorkijkjes via smalle 'raampjes', door verschillende kamers, langs de oude latrines, de kelder en meer. 


Het waren vier heerlijke dagen en het was ontzettend lekker om er even tussenuit te zijn. België is prachtig, ik ben er nu al verschillende keren geweest. Een aantal keer naar de Ardennen en nu dus ook aan de Belgische kust. Toch kriebelt het om ook nog weer een keer naar Denemarken te gaan, dus wie weet, volgend jaar weer...


12 opmerkingen:

 1. Ah zie! Voilà België! 't Schoonste land op de wereldbol! ;-)
  En Gent? Veruit de mooiste stad!
  Fijn dat je zo genoten hebt van ons kleine landje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan jouw foto's te zien is Gent wel de moeite waard (ik vind Luik bijvoorbeeld maar niets, sorry Belgische lezeressen), maar wie weet gaan we hier nog eens een kijkje nemen. Fijn dat jullie zo genoten hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gentse neuzen geweldig! Mooie foto's Gent wil ik ook wel eens gaan bezoeken nu X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk te lezen dat België je bevalt! Ik heb zelf een zwak voor Antwerpen :-) Maar er zijn veel mooie plekjes hoor! En Denemarken is ook echt een aanrader. Maar dan zou het weer een beetje moeten meezitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto,s van een mooie stad zo te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's heb je genomen. Als ik ze zo zie ben ik terecht fier op mijn geboortestad. De G op de neusjes is niet de G van Gent, maar de G van Geldhof. Dat is het bedrijf waar ze gemaakt worden. Ze zijn o zo lekker, maar o zo slecht voor de lijn...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtige stad is Gent. Ik ben er een paar jaar geleden ook geweest. Leuk om jouw foto's te zien en te herkennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie foto's heb je geplaatst! Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er prachtig uit! En echt heel ver rijden is het niet. Ik zal even verder op je blog snuffelen, want heb het e.e.a. gemist! Lieve groetjes, Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent in de twee steden geweest waar mijn kinderen op peda zitten en verder studeren :-) Oostende en Gent. Fijn dat jullie zo genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wow wat een mooie stad is dat. Mmm ben me af aan het vragen waarom ik eigenlijk nog nooit in Gent ben geweest. Misschien wel als kind...toch maar eens op het lijstje zetten. Oh ja in 2016 is het IMM in België, gaat vast goed komen dan om eens ons buurland wat beter te bezoeken en lekker daar op vakantie te gaan. Yeahh thanks for sharing! Nu ga ik ervandoor. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat je niet de ECHTE neuzen kocht :p ikzelf ben van gent en de machinale (die van goldhof) zijn niet de originele ;) (maar kmoet zeggen.. De smaak is ongeveer hetzelfde hoor ^^)
  Leuk dat je zo genoten hebt van onze stad!

  Wat een leuke creaties maak je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen