vrijdag 31 augustus 2012

Vakantie (bijna) voorbij

Ja, helaas... Nog maar een paar dagen en dan is deze creatieve, heerlijke zomervakantie weer voorbij. Wat heb ik heb er van genoten! Ik heb mezelf hopelijk goed opgeladen voor het laatste half jaar van mijn de pabo, want ik geloof dat ik daar mijn energie wel voor nodig hebt. Dat betekent ook dat ik weer minder tijd heb voor de dingen die ik echt leuk vind om te doen, zoals haken, een boek lezen en meer. Natuurlijk stopt dat allemaal niet, omdat een beetje ontspanning op zijn tijd ook wel nodig is, maar volop de tijd heb ik er straks even niet voor.

De vakantie is echt voorbij gevlogen! De afgelopen twee weken had ik echt vakantie, ik hoefde ook niet te werken bij Blokker. We zijn het eerste weekend (toen het zo heet was!) nog een paar dagen naar Egmond aan Zee geweest. Heerlijk was dat, met dat warme weer! We hebben lekker aan het strand gelegen, zijn toen lekker verkleurd en hebben ook nog een bezoekje gebracht aan de prachtige stad Alkmaar. Alkmaar is een super stad, ze heeft een leuke grote winkelstraat, met daar om heen lieve kleine straatjes met de leukste winkeltjes. We hebben een paar dagen goed genoten! 

Plattegrond op een muur van een huis in Alkmaar, 
wat een prachtige oude stad! 

De vuurtoren in Egmond aan Zee, 
een heerlijk knus dorpje, direct aan zee en strand. 

De zee en het strand! 
Ik houd er van! 

We zijn ook nog een paar dagen naar mijn tante in Brabant geweest. Zij woont maar een kwartiertje van de Efteling vandaan en ik had nog kaartjes voor de Efteling. Drie keer raden waar wij dus naar toe zijn geweest!  Ik heb genoten in de Efteling, werkelijk iedere keer weer een feestje om daar naar toe te gaan. Zoveel te zien, mooie attracties en we hadden die dag ook nog eens prachtig weer! De dag erna hebben we een bezoekje gebracht aan Den Bosch, of eigenlijk 's Hertogenbosch. Nog zo'n prachtige, oude stad. Daar hebben we een rondvaart  gemaakt over de Binnendieze, dit gaat deels onder de stad door. Echt een aanrader, mocht je ooit een bezoek brengen aan Den Bosch. Samen met onze tante hebben we één van de dagen nog een bezoek gebracht aan de Biesbosch, waar we het Biesboschmuseum bezocht hebben en een rondvaart door de Biesbosch hebben gemaakt. Kortom, het waren weer echt een paar dagen van genieten!

De Efteling van bovenaf, vanuit de attractie 'Pagode'

Watershow 'Aquanura', afsluiting van de dag 

Varen op de fluisterboot in de Biesbosch 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten