Pagina's

vrijdag 20 juli 2012

Mosterdsoep

Hmmm... Lang niet gemaakt, mosterdsoep! Dat werd wel eens tijd dus. Yannick en ik zijn er allebei gek op. Normaal gesproken eten wij mosterdsoep met gebakken spekjes, een fijn gesneden preitje en stokbrood met kruidenboter. Deze keer hebben wij de gebakken spekjes en de prei achterwege gelaten en vervangen door reepjes gerookte zalm, bestrooid met een beetje dille. Het was echt ontzettend lekker!


Voor wie het ook eens wil proberen, hieronder heb ik het recept bijgevoegd.

Recept voor mosterdsoep (1,5 liter) 

Ingrediënten: 

  • 1 1/2 liter water 
  • 2 bouillonblokjes tuinkruiden 
  • 1 pakje crème fraîche 
  • 1 kuipjes smeerkaas 
  • 2 flinke eetlepels Zaanse mosterd 
  • Allesbinder 
  • Ontbijtspek
  • Prei
  • Stokbrood met kruidenboter 

Bereidingswijze: 
  1. Breng de 1 1/2 liter water aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en roer goed door. 
  2. Voeg het pakjes crème fraîche toe en roer ook dit goed door. 
  3. Vervolgens het kuipje smeerkaas en 2 flinke eetlepels Zaanse mosterd toevoegen. 
  4. Als laatste wat allesbinder er door roeren, zelf even inzien hoe dik je de soep wil hebben. 
  5. Ondertussen ontbijtspek in reepjes snijden en de prei in dunne ringen snijden. 
  6. Het ontbijtspek even kort bakken in een kleine koekenpan. Apart serveren. 
  7. Wanneer de soep klaar is, op scheppen in een kom en garneren met de spekjes en prei. 
  8. Smaakt heerlijk met een afgebakken stokbrood met kruidenboter! 

Variatietip: 
  • Vervang het ontbijtspek en de prei door reepjes gerookte zalm en dille. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten