dinsdag 8 december 2015

Kerstboompjes

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben op mijn blog, werk ik sinds een paar maanden bij Pipoos. Het is echt een heerlijke winkel om te werken. Ze hebben er zoveel leuke spulletjes en ik kan er mijn creativiteit helemaal kwijt. Met regelmaat maak ik ook het één en ander voor de winkel.


Zo ook een soortgelijk stel van deze kerstboompjes. Ze staan in de winkel als inspiratie voor klanten. De kerstboompjes op de foto heb ik gemaakt voor de kerstfair van a.s. zondag. Hieronder volgt de beschrijving voor het maken van deze leuke kerstboompjes:

Wat heb je nodig:
- Piepschuim kegel (27 cm hoog) 
- Piepschuim kegel (19,5 cm hoog) 
- Garen naar keuze 
- Lijm (geschikt voor piepschuim) 
- Zelfdrogende witte klei 
- Uitsteekvormpje ster

Beschrijving kerstboompjes: 
Van het garen wat je uitgekozen hebt voor het maken van de kerstboompjes haak je een hele lange sliert met lossen. Ik heb gewoon mijn hele bolletje garen op gehaakt. Wat je evt. aan het eind over hebt, kun je namelijk zo weer uit halen. Ik heb de lange sliert met lossen van onder naar boven op de kegel vastgelijmd. Smeer de kegel in met een beetje boekbinderslijm en plak de sliert van lossen hier stukje voor stukje op vast.


Beschrijving sterretjes: 
Kneed de klei even goed door en rol het daarna uit tot een gladde plak. Steek met een uitsteekvormpje de sterretjes uit de uitgerolde klei. Ik heb de sterretjes te drogen gelegd op een plastic placemat. Laat de sterretjes zeker 24 uur goed drogen. Ik heb de sterretjes met lijm uit het lijmpistool op de kerstboompjes vast gemaakt.


De boompjes zijn eigenlijk heel eenvoudig om te maken, maar het resultaat is echt heel erg leuk! Ook in de winkel hebben we al een hoop leuke reacties mogen ontvangen op de boompjes. 

Lieve groetjes, Vera 

13 opmerkingen:

  1. Heel leuk! En ik ben echt jaloers op jouw leuke creatieve baan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee. Resultaat is echt heel erg mooi. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk idee. Resultaat is echt heel erg mooi. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh lieverd ik schaamde me al dat ik zolang niks van me had laten horen omdat ik zo druk ben met mijn Tante Betsy blog. Maar wat blijkt je hebt een lange blogpauze gehad hihi. Wat een leuk werk heb je en oh die lieverds uit je vorige blogpost zijn te leuk! Heerlijk toch dat je lekker samen met mams haakt voor die marktjes. Geniet lekker van alles. Dikke knuffels van Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Vera wat zijn ze mooi

    groetjes ilonka

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een droombaan :) zal vast niet goed zijn voor je beurs, haha! Erg leuke creatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een tweedehands auto verkopen doe je op tweedehandsauto.nl. De auto advertentie website voor particulieren en occasionbedrijven.
    tweedehands auto

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing.Thank for your very good article...!
    แทง บอลออนไลน์

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What an ideal web-site.
    토토
    경마사이트
    경마

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Thank you for sharing excellent informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject.
    카지노
    토토

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Well I truly enjoyed studying it. This article offered by you is very useful for proper planning.
    majortotosite1
    racesiteinfo1
    oncasinosite1
    totopickpro1

    BeantwoordenVerwijderen