vrijdag 10 oktober 2014

Kater Theo

Het mag dan wat stil zijn hier op mijn blog, mijn haaknaald staat allerminst stil. Er wordt druk gehaakt, voornamelijk aan wat grotere projecten die al een tijdje liggen. Daarnaast komt er af en toe een opdracht binnen en dat gaat natuurlijk weer voor op mijn eigen haakprojecten.


Mijn haakmandje was de afgelopen week gevuld met het prachtige Stonewashed garen van Scheepjes. Ik had nog wat over van Beer Bram en op de Creabeurs in Hardenberg twee weken geleden kocht ik nog wat garen bij: twee kleuren blauw en een bolletje groen.  


In nog geen halve week tijd rolde Kater Theo van mijn haaknaald. Zaterdagavond begonnen met haken tijdens het kijken van een film, woensdagavond als laatste zijn staart gehaakt. Donderdag de knuffel gevuld en in elkaar gezet en dit is het resultaat: 


Zelf vind ik hem echt heel gaaf geworden! Hij ziet er zo heerlijk zacht en knuffelbaar uit en het effect met het Stonewashed garen van Scheepjes is toch stoer. Het kriebelt om nog wat bolletjes van dit heerlijke garen te kopen en nog zo'n leuke knuffel te haken. 

Voor Kater Theo heb ik in totaal zo'n 130 gram garen gebruikt, waarvan zo'n 80 gram grijs voor de kop, het lijf en de staart. Gehaakt met haaknaald 3 mm. De kleuren die ik gebruikt heb zijn: Smokey Quartz, Moon Stone, Canada Jade, Blue Apatite, Amazonite en een heel klein restje Black Onyx.

20 opmerkingen:

 1. PRACHTIG!!
  Hele mooi kleuren heb je gebruikt...superleuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dotteke! En dan nog in de prachtige scheepsjeswol! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuke kater erg mooie kleuren

  groetjes ilonka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is schitterend gehaakt ...
  Het knuffelgehalte ligt hoog voor mij ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat is wel een hele leuke! Die zou nu zomaar wel bij mij op de bank mogen komen wonen ;). Hij heeft toch wel een heel hoog cute gehalte en zekers weten dat kater Theo snel een nieuw huis gaat vinden als je hem mee neemt naar een marktje. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leukerd! De kleuren zijn echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is leuk! Stoer en toch een hoog knuffelgehalte :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die is leuk geworden, en inderdaad, het garen nodigt uit om nog veel meer daarvan te maken. Ik heb zelden zo'n heerlijke draad in handen gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend leuke knuffel! De Scheepjes Stonewashed maakt 'm extra mooi en ongetwijfeld heerlijk zacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi geworden! Dat garen is ook zo mooi, heb het zelf nog niet gekocht maar toch maar eens uitproberen binnenkort ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig prachtig prachtig! Schitterende kleuren en wat een heerlijk bol buikje heeft ie van jou gekregen! Er zitten toch geen muisjes in hè? :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He is a very handsome guy! I love grey cats :-)) Great neat work.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He is so cute! I love the colours, they're my favourite ones.
  (I like cats, too ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Er ist soooo süss! Ich liebe die Farben, die du benutzt hast!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke kater heb je gemaakt, dat lieve snoetje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow die is het superleuk geworden! Heb je die zo zelf bedacht?? (En de naam alleen al, hahaha) Hij komt zo echt tot leven!
  Ik zie zoveel Scheepjes stonewashed voorbij komen, dat ik misschien ook maar eens een projectje ga starten. Ziet er zo aaibaar uit!

  Groetjes, Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen