woensdag 23 april 2014

In de tuin

Afgelopen weekend was het stralend lenteweer! Behalve tweede Paasdag, toen was het iets minder. Alles groeit en komt tot bloei, een heerlijke tijd en wat gaat het nu snel! Ik pak dan ook regelmatig even de camera om al het moois vast te leggen.

Hopelijk veel aardbeien uit eigen tuin dit jaar 

Afgelopen zaterdag nog wat extra aardbeienplanten in potten gezet, nu maar hopen dat er een heleboel aardbeien aan komen. Verder nog het één en ander voor gezaaid, waaronder zonnebloemen en courgettes, ben benieuwd of dat laatste ook wat wordt! 

Alles groeit en bloeit 

De clematis zit vol knoppen, net als de frambozenstruik. Hij groeit echt enorm goed, zeker als je bedenkt dat ik hem vorig jaar als klein struikje gekocht heb. Ook hier ben ik heel benieuwd, of er straks een heleboel frambozen aan komen. 

De prachtige sering in de voortuin 

En dan nog de sering. Hij ziet helemaal paars van de bloemen, echt zo ontzettend mooi! Van een paar laaghangende takjes heb ik wat bloemtrossen afgeknipt en op een vaasje binnen gezet. Zo kan ik binnen ook genieten van de heerlijke geur. 

De appelboom bij mijn ouders in de tuin 

Zaterdag was ik ook nog eventjes bij mijn ouders langs geweest. Ik had de camera mee en ik kon het niet laten de prachtige appelbloesem nog even op de foto te zetten. Op de achtergrond een prachtige strakblauwe lucht, echt een plaatje! 

Salamanders in de vijver bij mijn ouders, 
links het mannetje en rechts het vrouwtje 

Als laatste nog een paar foto's van rond en in de vijver, eveneens bij mijn ouders in de tuin. Sinds een paar jaar zit de ene vijver vol met salamanders. Als het mooi weer is, dan zie je er algauw een stuk of wat. Omdat het water vrij helder is, kon ik ze op de foto zetten. Gaaf toch! 


7 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een prachtige foto's! De natuur is echt zooo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi toch als met dit weer de natuur er zo mooi uit ziet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! Het is zo genieten buiten :-) Waarom zou de courgette niets worden? Zoek maar vast een flinke plek er voor, maar zorg ook maar alvast voor goede slakkenkorrels, anders blijft er niets over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. genieten nu hè, alles wat bloeit en uitrolt, zwemt en huppelt.....ik hou er zo van en geniet lekker bij jou mee, X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig dat "lentegenieten"! Mooi al die bloemenpracht! Je Seringenboom draagt echt wel superveel bloemen... Dat moet heerlijk ruiken daar!
  Succes met de aardbeienteelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om alles zo te zien groeien! Ik moet mijn courgettes nog doen :)

  BeantwoordenVerwijderen