vrijdag 30 augustus 2013

Denemarken

Voor het eerst op vakantie geweest naar Denemarken. Waauwww... Wat een prachtig land! Wat een rust en wat een natuur. We hebben echt genoten, echt enorm genoten!

Onderweg.. 

We hadden een 'hut' gehuurd op een camping aan het strand. Je liep de camping af en je stond met je voeten op het strand. Het strand is heel anders dan in Nederland, er liggen namelijk heel veel kiezels.

Onze 'hut' 

De steiger op het strand 

We hebben veel ondernomen en veel gezien. We zijn naar Aarhus geweest, de één na grootste stad van Denemarken. Toch vonden we deze stad beiden een beetje tegenvallen. In Aarhus hebben we nog een bezoek gebracht aan het openluchtmuseum Den Gamle By. Dat was zeker de moeite waard! 

Op de terugweg van het bezoek aan een dierenpark gestopt bij Kalo Slotsruin. Een kilometertje wandelen naar een prachtige ruïne, vroeger een slot geweest. 

Kalo Slotsruin 

Op aanraden van een man op de camping een lange autorit gemaakt en een bezoek gebracht aan de stad Aalborg. Zeker een keer zo mooi als Aarhus en daarom de lange autorit meer dan waard. 

Aalborg 

Mooi straatje in Aalborg 

Op de terugweg van Aalborg een stuk langs het Limfjord gereden. Adembenemend mooi! We hebben er maar een klein stukje van gezien, maar het smaakt naar meer.. 

Limfjord 

Verder natuurlijk genoten van heerlijke wandelingen langs het strand. Tussen de kiezels op zoek geweest naar mooie schelpjes en deze ook gevonden. 

Schelpjes op het strand 

Het weer was heerlijk! Elke dag zon en gemiddeld 21 graden. Overdag prima korte broeken weer, 's avonds koelde het wel gauw af. Met een lange broek en een lekkere trui toch nog lang buiten kunnen zitten. 

Voor het eerst sinds tijden weer eens een heerlijk boek gelezen. Ik had nog een boekenbon liggen en daarvan had ik nog gauw voor de vakantie het boek Uit de bergen kwam de echo van Khaled Hosseini gekocht. Prachtig boek, echt een aanrader! 

We hebben echt genoten in Denemarken en gaan er vast en zeker nog eens naar toe! We hebben beiden het idee dat we daar namelijk nog lang niet alles gezien hebben... 

P.S. Dit was een hele kleine selectie uit de foto's die ik gemaakt heb.. Ik kon haast niet kiezen, dus wie weet volgen er binnenkort nog wat meer... 

10 opmerkingen:

 1. Ja dat is zeker een heerlijk land !
  Wij zijn er heel wat keren geweest en ik spreek zelfs Deens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zo even mee te genieten van jou vakantie. Prachtige fontein ook!!! en dat straatje,,, mooiiiii.
  Lijkt me ook nog wel een goede vakantiebestemming voor een keer. Ben er vroeger wel geweest met mijn ouders en met de klas. Wat ik nog weet van Denemarken is legoland!!! ;-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk meis .... heb ze ook al op Facebook bewondert!
  Wat een prachtige vakantie en een prachtig land is dat!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig zeg!
  Dank je wel dat ik ook even mee mocht genieten xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's! Ze bevallen me wel: al die mooie natuur en gezellige stadjes :-) Misschien moet ik er ook maar eens heen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja dat lijkt me toch ook nog wel eens een leuk land om eens naar toe te gaan op vakantie
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig hey ! ik wil er ook zeker een keer naar toe op vakantie ! en die stokrozen zijn nog niet uit mijn gedachte haha

  lieve groet, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hou je vooral niet in, ik wil best nog meer van dit soort mooie foto's zien :)
  Denemarken staat ook op mijn lijstje om een keer naar toe te gaan. Wat een schattig huisje hadden jullie trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit land staat ook nog op ons verlanglijstje...en als ik jou foto's zie gaat hij zeker een plekje omhoog

  BeantwoordenVerwijderen