maandag 16 juni 2014

Omslagdoeken

Zoals beloofd, zou ik nog meer foto's laten zien van wat ik of beter gezegd; wij de afgelopen tijd gemaakt hebben In mijn vorige blog zag je deze foto:


Uit dat mandje kwamen de vorige keer twee prachtige dekens, nu zal ik jullie de foto's laten zien van een paar omslagdoeken. Alle eer gaat naar mijn mams! Zij heeft ze alle drie gemaakt! 



Een grote, vrolijk gekleurde omslagdoek. Eigenlijk een hele grote halve granny, afgewerkt met een bolletjesrand. Hij is gemaakt van regenboogkleurig garen, wat inmiddels al niet meer te krijgen is. Het effen garen aan de rand is Scheepjes Roma. 



Ook deze mooi, zachte grijze omslagdoek met vrolijke roze, rode rand is gemaakt met hetzelfde patroon als de omslagdoek hierboven. Alleen is deze omslagdoek gehaakt met ander garen. De vrolijke roze, rode rand komt uit het boek Haken en kleur


De derde omslagdoek, links op de foto, is gemaakt van heel fijn garen in lichte tinten. Het patroon is de welbekende Elise Shawl. Een patroon wat lekker snel weg haakt en daarnaast ook nog eens goed te volgen is! En nogmaals, alle eer gaat naar mijn mams! 

Alle drie de omslagdoeken gaan de volgende keer weer mee naar de markt! Al vind ik het bijna zonde om die middelste te verkopen, dat is toch wel mijn favoriet! 

17 opmerkingen:

  1. Ze zijn alle drie erg mooi! Je hebt ze ook mooi neer gezet op de foto. Leuk op zo'n oud wasrek!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ow ja die middelste wat een juweel!!! X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schoonheden .... allemaal ..... stuk voor stuk!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De grijze... Wat een prachtige rand! ♡

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tjonge, nu show je alweer van die juweeltjes!! Je moeder verdient een hartelijk applaus, want ze heeft prachtig werk geleverd. Je zult vast wel gauw kopers krijgen voor deze mooie omslagdoeken! Heerlijk ook dat ze zo groot zijn, dan kun je jezelf er helemaal in verstoppen, hihi. Nogmaals: prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wow wat een prachtige omslagdoeken haakte mams. Love them vooral die eerste! En zo leuk die pompom rand! De tweede daar vind ik de rand prachtig van maar de andere kleur is me te saai, oops sorry maar ik ben van de knalkleuren ;). Maar zo heeft ieder zijn eigen smaak, maar zekers weten dat ze eruit vliegen!
    Toevallig had ik gisteren mijn ambela omslagdoek weer eens om op de fiets, was net wat te frisjes in mijn vestje ;). Hele goede verkoop gewenst! Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow! Vooral die grijze met roze rand vind ik erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige omslagdoeken! Zo mooi zijn die van mij nog niet geworden. Dus ik blijf oefenen. Lieve groetjes tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Complimenten voor je moeder. De omslagdoeken ziet er supermooi uit. Heerlijk om al dat haakwerk af te hebben. Leuk ook dat de omslagdoeken zo heel verschillend zijn. Dan heeb je bij alle soorten kleding een om om te slaan.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oef een poos geen blogjes gelezen en zie dat je blog er heel anders uitziet inmiddels...hahaha Wat een prachtige doeken zeg, complimenten aan mams, die middelste is ook mijn favoriet! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi zo al die kleurtjes bij elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Met welk garen is de middelste gehaakt? De kleuren van de rand zijn prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen