zondag 30 juni 2013

In het bos

Vanmiddag hebben wij de wandelschoenen aangetrokken, wat drinken en een banaan in een tasje gestopt en de auto gepakt om lekker te gaan wandelen in het bos bij Norg. Een tijd terug hadden wij daar ontdekt dat er een wandelroute door het bos loopt, Natuurpad Langeloërduinen. Een wandelroute met bochtige paadjes en niet echt vlak, heerlijk!

Ik had mijn camera ook mee genomen en natuurlijk kunnen een paar mooie foto's niet uitblijven. Vriendlief had de camera ook even te pakken met als resultaat dat ik ook eens op de foto sta. Het valt mij niet eens tegen, hij is een goede fotograaf! Hahaaa!

Wandelen in het bos 

Koekoeksbloem 

Vriendlief 

Ikke (uitzondering!) 

Klavertjes 

Lekker modderig 

Het was echt heerlijk wandelen! Nog een poosje op een bankje gezeten, genietend van de rust in het bos en het geluid van de vogeltjes. Het bos is zo mooi groen nu! Er waren hele stukken bosgrond bedekt met klavertjes, een prachtig gezicht. De paden waren her en der behoorlijk modderig, zoals je kunt zien op de foto. 


vrijdag 28 juni 2013

Van alles wat..

Dit wordt een blogberichtje met van alles wat. Om te beginnen kreeg ik van de week een super leuke Snail Mail binnen van Janny (blog: Creatief met mij). Ik las al op haar blog dat ze vergeten was om foto's te maken, dus bij deze. Lieve Janny, bedankt voor al het moois!  




Dit was niet de enige post die ik van de week kreeg. Ik kreeg onder andere twee tijdschriften door de brievenbus, allebei voor een prikkie op de kop getikt. In het ene tijdschrift staan leuke bloemetjes om te haken, in het andere een aapje als sleutelhanger. 


Voor de rest lekker aan het haken. Ik maakte tussendoor nog wat sleutelhangers, waaronder een paar uiltjes, die liggen nu te wachten om in elkaar gezet te worden. Verder maakte ik voor mijn broertje een sleutelhanger in de vorm van de vlag van Ajax. Daarvan mag ik er nu nog twee maken, voor twee van zijn vrienden. 

Hieronder zie je een foto van Kater Theo, naar een patroon van Stip & HAAK. Een behoorlijke klus, maar wel erg leuk om te doen. Ik kan niet wachten tot hij klaar is, het patroon van Schaap Suusje en het bijbehorende garen liggen al op mij te wachten. 


Dan ben ik ook nog bezig met een shawl/omslagdoek. Ik had al meerder malen de Elise Shawl voorbij zien komen, daarvan wilde ik het patroon ook wel eens uit proberen. Van de week garen gekocht en al lekker begonnen. Heerlijk klusje voor tussendoor. 


Kwam ik er vandaag achter dat mijn mams hetzelfde garen gekocht heeft (Bianca van de Wibra) en ook met een omslagdoek bezig is! Zij heeft alleen een andere kleur gekozen, die zij bij de Wibra in de stad, waar ik geweest was, niet meer hadden.

Ondertussen geniet ik van een paar dagen samen vrij met vriendlief. Hij heeft afgelopen week twee examens gehad van zijn studie en de rest van de week heerlijk vrij genomen om bij te komen. Maar stiekem ook om feest te vieren, hihi! Deze week is het de week van de Dutch TT. Drie avonden feest; gezellig samen met vrienden de stad in, drankjes en muziek! Kortom; ontzettend genieten!!! 

P.S. Er liggen nog een paar Snail Mails te wachten tot ze verstuurd kunnen worden, alleen de brieven nog, zal volgende week ergens worden... 

maandag 24 juni 2013

Aan de knutsel

Vorige week vrijdag was ik nog even gauw de kringloopwinkel binnen geglipt. Ik kwam er weer weg met een stuk of drie voorleesboeken met prachtige platen en een paar oude spelletjes. Waaronder een lotto met natuurplaatjes, een lotto met getekende plaatjes, een domino en een kwartetspel. Goed geslaagd, al zeg ik het zelf!

Vandaag had ik niet zo mijn dag. Het studeren wilde niet, mijn hoofd stond er gewoon even niet naar. Daarom maar even lekker aan de knutsel gegaan, voor de Snail Mails die ik nog open heb staan. Bij Mariël (blog: Dubbeltjes en kwartjes) had ik gezien dat je van leuke memorie plaatjes (of lotto plaatjes) mini albums kan maken. Zo gezien, zo gedaan.





Omdat mijn hoofd vanavond nog steeds niet aan studeren toe was, nog maar even verder aan de knutsel gegaan. Nog een paar enveloppenmapjes gemaakt, op dezelfde manier als dat ik hier al eens liet zien. Het blijft leuk om ze te maken! 


Het zijn deze keer mapjes geworden in groentinten en paarstinten. Ik heb me even lekker uitgeleefd met enveloppen, tape, stempels, stickertjes en touw. Zelfs al de nieuwe tape gebruikt die ik afgelopen week kocht! 

Aangezien ik toch de smaak te pakken had, ook nog maar even een stapel enveloppen gevouwen. Het blijft moeilijk om zomaar te knippen in een boek, ondanks dat het een boek van de kringloop is. Sommige plaatjes waren echt te mooi en te schattig om de schaar in te zetten en er een envelop van te vouwen hoor! 


Nu ga ik nog even lekker verder met spulletjes verzamelen voor in de Snail Mail mapjes. Daar laat ik niets van zien, dat moet natuurlijk een verrassing blijven! 

P.S. Bedankt voor al jullie lieve en leuke reacties iedere keer op mijn blog, hartstikke leuk! 

zondag 23 juni 2013

Feestje!

Gisteren hadden wij, vriendlief en ik, een feestje in het Westen van het land. Twee uurtjes in de auto naar Bodegraven, om daar het 12,5 jarig huwelijk van zijn neef en nicht te vieren. Ik maakte (of eigenlijk omhaakte) een doosje met daarop twee uiltjes.


Het uiltje is gemaakt naar het patroon van het kleinste uiltje van Matawi's Crea's. Alleen heb ik het uiltje zelfs nog ietsie kleiner gemaakt, het moest natuurlijk wel op het doosje passen. Ik was alleen vergeten foto's te maken, daar baalde ik wel een beetje van. 

Bodegraven ligt maar een klein stukje bij Alphen aan de Rijn vandaan. Ik wilde daar graag van te voren nog even heen. Drie keer raden waar ik even naar toe wilde! Juist, naar Echtstudio! Onder het mom van 'als we toch in de buurt zijn', hahaha! 


Ik had voor mezelf een lijstje gemaakt met wat ik nog aan bolletjes katoen nodig had en ik had ook een lijstje van mams mee gekregen. Ik nam dus ook een flinke tas mee naar huis! Gevuld met bolletjes katoen (Catania en Phildar Coton 3) en een paar bollen Phildar Douce. Dat laatste wilde ik al een tijdje uit proberen, maar verkopen zie hier in Assen nergens. 

Vriendlief heeft mij nog gauw een stukje van Alphen aan de Rijn laten zien. Midden in het centrum zat een mama meerkoet op een nest, met drie jonge meerkoetjes. Ze zaten nog maar net een meter van de rand van het bruggetje af! Zo dichtbij! Lief hè! 


We hebben een heerlijke dag gehad, ik heb enorm genoten. Genoten van het prachtige winkeltje met super aardig personeel, genoten van de natuur midden in een stad (dorp?) en genoten van een gezellig feestje met lieve familie! Heerlijk! 

P.S. Voor wie dat leuk vindt en mij wil volgen op Instagram, dat kan hier
P.P.S. Ik zag dat ik precies 250 volgers heb vandaag! Hieperdepiep, hoera!!! 

maandag 17 juni 2013

Drie op een rij

Inmiddels heb ik ze her en der al zien verschijnen, de leuke uilen sleutelhangers van Vendulka. Inmiddels is het alweer even geleden dat ik het patroontje besteld heb, maar vorige week in de avonduren toch eindelijk begonnen.

Drie op een rij 




Samen in de boom 

Afgelopen weekend heb ik de laatste kraaltjes er op genaaid en de uiltjes in elkaar gezet. Normaal gesproken houd ik niet zo van al dat kleine spul, maar deze uiltjes vallen gelukkig mee. Er gaan er vast en zeker nog wel een paar volgen!

P.S. Ik krijg meermaals de vraag of ik het patroontje ook heb. Ja, dat patroontje heb ik en het patroontje kun je HIER kopen (Engels patroon, met duidelijke foto uitleg). Ik verkoop het patroontje dus NIET, zoals ik vaak de vraag krijg. 


zondag 16 juni 2013

Snail Mail

Ik verstuurde afgelopen week een Snail Mail naar Janny (blog: Creatiefmetmij). Janny had een oproepje gedaan op haar blog, ik had haar adres al en ik had zo'n ontzettend leuk idee gezien op Pinterest. Dat kwam dus even mooi uit! Hieronder zie je wat ik gemaakt heb.





Met een paar mooie blauwe enveloppen ben ik aan het knutselen gegaan en dit is het resultaat! Een soort van mapje waar je van allerlei leuke, kleine Snail Mail dingetjes in kunt versturen. Ik maakte er ook nog twee losse kleine enveloppen bij. Ik versierde her en der wat met leuke tape, oude postzegels en een touwtje. Ik probeerde eveneens mijn nieuwe letterstempeltjes uit en ze doen het prima!

P.S. Ik zag vandaag een hartstikke leuk idee voor Snail Mail voorbij komen bij Mariël (blog: Dubbeltjes en kwartjes). Van memorie plaatjes, een stukje touw, tape en papier heeft ze een heel leuk mini album gemaakt. Nieuwsgierig? Neem er dan maar eens gauw een kijkje! 

donderdag 13 juni 2013

Kiekeboe!

Even een kort berichtje op mijn blog, voornamelijk met foto's van de tuin. Ik zat net aan de eettafel, van daaruit keek ik even de tuin in, zoals ik wel vaker doe. Zag ik tussen de schutting het kopje van een kikker tevoorschijn piepen. Gauw met de camera naar buiten gehold en een foto gemaakt. Daarna ook nog maar even een paar foto's meer gemaakt. 

Kiekeboe! 

Aardbeienplantjes 

Vrouwenmantel 

Petunia's 

Susanne met de mooie ogen 

Alles groeit en bloeit al lekker in de tuin en de musjes hebben het ook gezellig bij mij. Ze komen regelmatig op bezoek, helemaal als ik de broodplank net schoon geveegd heb. Het zijn een stel snoeperds! 

Bedankt voor jullie beterschapswensen, heel erg lief allemaal! Gelukkig knapt mijn stem weer op en gaat het gelukkig weer iets beter. Ben nog wel even bij de KNO arts geweest, aangezien ik daar ook al loop i.v.m. met mijn allergieën. Hij wil nu toch wel het probleem aan gaan pakken, namelijk mijn scheve neusschot recht zetten en dan gelijk mijn (altijd volle) holtes schoon maken. De afspraak is gemaakt, binnenkort eerst naar de anesthesist en maar hopen dat het ik er ook baat bij zal hebben. 


woensdag 12 juni 2013

Leuke post!

Vandaag is zo'n dag, zo'n dag ik gewoon nergens zin in heb en maar wat rond lummel. Ik ben al ruim een week verkouden, mijn hoofd zit weer helemaal vol en ik heb al bijna een week zowat geen stem. Ik kan je zeggen dat het heel vermoeiend is, ik ben dan ook bekaf..

Des te leuker is het dan als je met een flinke plof de post op de deurmat hoort vallen! Het is wel heel bijzonder om je eigen handschrift terug te zien op een envelop die bij jezelf op de mat valt. Ik deed mee aan de *Paper*Crafty*Happy*Swap* van Rosalie (blog: StudioZakka). Een super leuke swap als je van papiertjes en verzamelen houdt.


Er zat een heel lief bedankkaartje van Rosalie bij. Zelf kreeg ik twee leuke pakketjes met papier, labeltjes, plaatjes, stickertjes en nog veel meer. Het ene pakketje was een pakketje van Rosalie zelf, het andere komt van Maud. Meiden, heel erg bedankt!


Straks even verder genieten van al het leuks in deze pakketjes! Eerst even met de stofzuiger door huis en een wasje ophangen. Dan kan ik daarna weer lekker verder met rond lummelen. Straks maar even lekker aan de knutsel met de Snail Mail voor Janny en misschien nog wat haken. Ik wens jullie een fijne dag vandaag! 

P.S. Voor de swap heb ik zelf twee pakketjes met papier e.d. opgestuurd naar Rosalie, ben stiekem wel heel erg benieuwd naar waar mijn pakketjes terecht gekomen zijn... 

Een van de pakketjes die ik opgestuurd had voor de swap is terecht gekomen bij Juffrouw Waardvleugel. Zij heeft een leuk blog, waar ik sinds vandaag volger ben, ga gerust eens kijken! 

maandag 10 juni 2013

Lief hertje

Kijk eens, wat er gisteren ineens over het gras huppelde? Ja, je ziet het goed hoor. Een lief, klein hertje dat de wereld om haar heen aan het ontdekken is.

Hier komt ze aan gehuppeld... 

Even poseren voor de fotograaf... 

Floep, weg is ze weer... 

Op weg naar haar nieuwe thuis! Drie keer raden bij wie dat is... Bij Moos (blog: Moos en haar Moosies) natuurlijk. Volgens mij is er geen grotere liefhebber van hertjes dan Moos! Dit lieve hertje is vandaag op de post gegaan en ik hoop dat ze goed aan komt. 

P.S. Voor iedereen die wil weten waar het patroon vandaan komt: Simply Crochet - Issue 6 


woensdag 5 juni 2013

Genieten

Wat is dit weer toch heerlijk! Tussen het studeren door kan ik het dan ook niet laten om af en toe van de zon te genieten. Het moet nu ook gewoon, dat genieten, want voor je het weten hebben we weer wekenlang slecht weer. We wonen niet voor niets in Nederland!


Gisteren even het onkruid flink aangepakt in de tuin en de grasmaaier over het gras gehaald. Daarna welverdiend met een koude ijsthee genoten van de zon en vreselijk verkleurd! Klein beetje rood, maar bij is dat de volgende dag altijd bruin.


Het haken staat op een laag pitje, net als alle andere knutselactiviteiten. Gewoonweg omdat ik er even geen tijd voor heb (of tijd voor maak) op het moment. Wel heb ik een leuk klein projectje liggen voor tussendoor,  het haken van Engelse dropjes! Het patroon van de Engelse dropjes komt van het blog Haakfeest.


Verder heb ik mijzelf verwend met een paar nieuwe bolletjes katoen en wat leuke knoopjes. Vorige week woensdag hebben we op de Haakmiddag bij Yvonne (blog: Masila's Creaties)leuke hartjes gehaakt, daar wilde ik er nog wel een paar van maken.


Gisteravond gezellig bij mijn vriendinnetje Marlies wezen eten en daarna hebben we nog een flink eind geskeelerd. We zouden ook nog knutselen, maar we waren allebei bekaf na ons rondje van minstens 6 km. Tja, als je dat nooit doet hè! 


Een foto van Koos, ons eigenwijze konijn, kon natuurlijk niet ontbreken. Het is zo'n lieverd! Ik wens jullie voor vandaag een fijne, zonnige dag toe! Ik ga nog even een opdracht voor school afmaken en vanmiddag natuurlijk weer even lekker genieten van het mooie weer.